توصیه های اداره دامپزشکی کوهبنان به رعایت اصول بهداشتی جهت قربانی دام های نذری در ایام محرم و صفر
اداره دامپزشکی شهرستان کوهبنان به منظور تامین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بر رعایت نکات بهداشتی و لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیاتها و دستههای عزاداری به مناسبت تاسوعا و عاشوریای حسینی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی کوهبنان، رییس شبکه دامپزشکی این شهرستان در این خصوص گفت: به دلیل وقوع احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان و به منظور پیشگیری از سرایت این بیماریها بر لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیاتها و دستههای عزاداری تأکید شده است.
امیرحسین همتی افزود: با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیاتهای عزاداری در تکایا، مساجد و مراکز طبخ غذا، شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و…، رعایت توصیههای بهداشتی را ضروری برشمرد.
وی گفت: از خرید و کشتار دامهای تبدار و بیمار جداً اجتناب شود، همچنین دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است، خریداری شود.
وی افزود: از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود و برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام و آلودگیهای محیط زیست، از کشتار دام در محلهای عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دستههای عزاداری جداً خودداری شود.
وی با بیان اینکه لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیهها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود، اضافه کرد: ضروری است لاشه دام ذبح شده و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و …) قبل از قطعهبندی، برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.
دکتر همتی بیان کرد: درصورت خریداری گوشت نذری از قصابیها، حتماً به قصابیهای مجاز مراجعه و نسبت به وجود برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ کشتار، تاریخ مصرف و… بر روی لاشه، توجه شود. لاشهای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
وی بیان کرد: هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود و از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.
وی بیان کرد: افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعهبندی لاشه دام قربانی میکنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و… جداً خودداری کنند و در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.
نظر دهید