• 1400/09/29 - 07:47
  • تعداد بازدید : 400
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ارتقاء کیفیت بهداشتی شیرخام با نظارت دامپزشکی در شهرستان نرماشیر

دکتر فیروزه زارع پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر بیان کرد: شیر خام مهمترین فرآورده خام دامی می باشد به همین دلیل کنترل و بررسی سلامت شیر خام حائز اهمیت بالایی می باشد لذا به منظور ارتقاء سطح سلامت شیر خام بطور منظم و دوره ای پایش ها و نمونه برداری هایی از واحدهای تولیدی دامی، خودروهای حمل شیر و واحدهای عرضه انجام می شود.

دکتر زارع پور تصریح نمود: اجرای برنامه های کنترل بیماریها در دامداریها از جمله بیماریهای مشترک منتقله از راه شیر خام ، پیشگیری و درمان موارد ورم پستان و نظارت بر رعایت اصول بهداشتی در تغذیه، نگهداری و نیز عملیات شیردوشی ، تولید شیر سالم و بهداشتی بر اساس ضوابط و مقررات بهداشتی در گاوداریهای شیری را تضمین می کند.
وی خاطر نشان کرد: بیماری تب مالت یک بیماری میکروبی( باکتریایی) و از مهترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است که یکی از راههای ابتلا به آن مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و نجوشیده می باشد که در انسان منجر به بروز علایمی مثل تب مواج، عرق شدید، سردرد ضعف، دردکمر و پشت و مفاصل می شود.
دکتر زارع پور در ادامه گفت: دامپزشکی با بازدیدهای ماهیانه و آزمایشات ادواری شیرخام مراکز و با نظارت های مستمر و انجام آزمایشات تشخیصی معین از واحدهای دامداری و خودروهای حمل شیرخام به صورت سرزده شیرخام شهرستان را رصد و در صورت نیاز متخلفین را به مراجع قضایی ارجاع خواهد داد.
وی  همچنین افزود: حمل شیر خام باید توسط خودروهای دارای مجوز و شرایط بهداشتی و با تانکرهای دوجداره استیل انجام شود که در همین راستا ناوگان حمل و نقل فرآورده های خام دامی باید مجوز دامپزشکی داشته باشند که ضوابط بهداشتی به متصدیان مربوطه ابلاغ و بر نحوه اجرای آن نظارت شود.
این مقام مسؤل در پایان از عموم مردم درخواست کرد در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی جامعه، در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مرتبط با دامپزشکی، موضوع را با شماره تلفن 034-44270700 به این اداره اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان نرماشیر
  • کد خبر : 280043
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه