آمادگی دامپزشکی شهربابک برای رویارویی با بحران
رئیس دامپزشکی شهربابک، دامپزشکی را بازوی پدافند غیرعامل دانست و از آمادگی دامپزشکی شهربابک برای رویارویی با بحران خبر داد.
مجید اسدی پدافند غیرعامل از پدافند زیستی به عنوان یکی از محورهای هشتگانه پدافند غیرعامل نام برد و گفت: دامپزشکی در این حوزه از اهمیت وافری برخوردار است.
اسدی تصریح کرد: با توجه به وفور بیماری های مشترک و قابل انتقال حیوانات به انسان و لزوم حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور در برابر امراض و تهدیدهای احتمالی، به خطیر بودن نقش و وظایف دامپزشکی پی می بریم.
وی ادامه داد: در حوزه پدافند زیستی شش بخش تعریف شده که دامپزشکی در دو حیطه اصلی شامل حراست از دام ها و حفظ سلامت انسان ایفای وظیفه می کند؛ بنابراین حفظ زیرساخت ها و کسب آمادگی به لحاظ فنی و علمی برای کاهش آسیب در این حوزه ها و مصون سازی کشور در برابر تهدیدهایی که ممکن است از این طریق ما را در معرض مخاطرات گوناگون قرار دهد، ضروری است.
اسدی دامپزشکی را بازوی پدافند غیرعامل دانست و لزوم کسب آمادگی برای مواجه با بحران های احتمالی را یادآور شد و گفت: با توجه به این که حدود ۵۰ درصد بیماری های شناخته شده و ۷۵ درصد بیماری های نوپدید و بازپدید، بین انسان و حیوانات مشترک است، نقش دامپزشکی در حوزه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بروز بحران در این بخش ها به خوبی نمایان می شود.
وی ادامه داد: مهم ترین وظیفه دامپزشکی در زمینه پدافند غیرعامل را آشنایی دامپزشکان با بیماری های مشترک انسان و دام، شناسایی و تشخیص سریع عامل بیماری برای اقدامات پیشگیری و کنترل بیماری ها، اقدامات لازم برای درمان دامهای بیمار برای جلوگیری از ضررهای اقتصادی به جامعه، اقدامات قرنطینه ای در جلوگیری از انتشار و انتقال بیماری ها و آموزش دامدارن و افراد جامعه درجهت کنترل و جلوگیری از بروز بیماری ها است.
نظر دهید