• 1395/03/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 205
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی رابر عنوان کرد

خطر شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو در تابستان

رئیس شبکه دامپزشکی رابر گفت: کشتار غیرمجاز دام خارج از کشتارگاه، خطر شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو را در تابستان در پی دارد.

فاطمه موحدی اظهار داشت: بیماری تب کریمه‌کنگو یک بیماری ویروسی بوده که بین دام و انسان مشترک است و گزش کنه شایع‌ترین راه انتقال این بیماری از دامی به دام دیگر است که در فصل تابستان شیوع بیشتری پیدا می‌کند.


رئیس شبکه دامپزشکی رابر بیان کرد: از آنجا که این بیماری مهلک به شمار می‌رود، به دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز توصیه می‌شود با رعایت موازین بهداشتی از شیوع و انتقال این بیماری در جمعیت دامی و نیز جامعه انسانی پیشگیری کنند.


وی به اهمیت کشتار اصولی دام در کشتارگاه و نقش آن در پیشگیری از بیماری تب کریمه‌کنگو اشاره و اظهار کرد: کشتار غیرمجاز دام به معنای کشتار حیوان در خارج از کشتارگاه بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی است و یکی از عوامل مهم در شیوع و بروز بیماری تب کریمه‌کنگو به‌شمار می‌رود.


موحدی افزود: اگر دامی مبتلا به این بیماری باشد و کشتار شود، خون و آلایش این دام دارای مقدار زیادی ویروس کشنده بیماری کریمه‌کنگو است که از طریق هرگونه زخم، خراش و یا تماس با مخاطات بدن قادر به نفوذ به درون بدن انسان و بیمار کردن فرد در معرض تماس است.


وی یادآور شد: از آنجا که بیماری کریمه‌کنگو علائم ظاهری مشخصی ندارد به شهروندان توصیه می‌شود به‌منظور اطمینان از سلامت گوشت و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه‌کنگو قبل از مصرف آن را به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد قرار داده و هنگام قطعه‌بندی گوشت استفاده از دستکش را فراموش نکنند.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رابر بیان داشت: عرضه مرغ و تمام فرآورده‌های قطعه‌بندی شده آن به‌صورت فله در واحدهای عرضه از قبیل مرغ و ماهی‌فروشی‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و... ممنوع است.


موحدی افزود: در حال حاضر عرضه گوشت مرغ و فرآورده‌های آن از قبیل دل، جگر، سنگدان، ران و بال و بازو در مراکز عرضه سطح شهر به صورت بسته‌بندی و با برچسب معتبر از کشتارگاه‌ها و واحدهای تولیدی مجاز صورت می‌گیرد.


وی از مردم خواست از خرید گوشت قطعه‌بندی شده و فیله مرغ به‌صورت فله و یا با بسته‌بندی بدون برچسب یا با برچسب غیراستاندارد خودداری کنند.


رئیس شبکه  دامپزشکی رابر بیان داشت: با توجه به ماه مبارک رمضان، نظارت‌های دامپزشکی بر واحدهای تولید، توزیع، فرآوری و عرضه‌ خام دامی تشدید می‌یابد.


وی خاطرنشان کرد: این طرح از روز سه‌شنبه 18 خرداد ماه آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان با حضور دو اکیپ سیار به صورت صبح و عصر به اجرا درمی‌‌آید.


وی تاکید کرد: مردم فرآورده‌های دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در زمان خرید گوشت قرمز به داشتن مهر دامپزشکی و برچسب تایید روی لاشه و تاریخ تولید و انقضای محصولات بسته‌بندی شده حتما توجه کنند.   

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 177643
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه