کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان اطلاعات خود را در زمینه بیماری سالمونلا به روز کردند
دوره آموزشی بیماری سالمونلا در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار و کارشناسان این اداره کل با اخرین مباحث مربوط به این بیماری آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر سمیه صادقی کارشناس آزمایشگاه مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی استان و مدرس دوره مذکور در این رابطه اظهار داشت: بیماری سالمونلا بیماری باکتریایی است که میتواند در روده حیوان و انسان زندگی و رشد کرده وپس از دفع به محیط و آلودگی آب و مواد غذایی زمینه مسمویت غذایی را به وجود آورد.
دکتر صادقی در ادامه این کلاس گفت: اکثر اعضای این جنس متحرک و با تاژک می باشند به جز چند مورد استثناء مانند سالمونلا گالیناروم و سالمونلا پولوروم که غیر متحرک می باشند. اعضا جنس سالمونلا گرم منفی،فاقد اسپورومتعلق به خانواده ی انتروباکتریاسهاند و از آنجا که جایگاه اصلی و طبیعی این باکتریها روده انسان و حیوانات میباشد اصطلاحاً آنها را باسیلهای رودهای یا انتریک مینامند.
کارشناس آزمایشگاه مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: اکثر سروتیپهای سالمونلا پاتوژنهای بالقوه برای انسان و بسیاری از حیوانات میباشند. این باکتریها در دستگاه گوارش مهرهداران اعم از پستانداران و پرندگان و خزندگان و ماهیها حضور پیدا کرده، بسته به سروتیپ، شرایط و عوامل متعدد میزبانی، بیماری هایی با نشانههای گوناگون و عوارض متفاوت ایجاد میکنند .
صادقی در ادامه اذعان داشت: از جمله باکتری های روده ایی که موجب بیماری تب تیفوئید(حصبه)، تب شبه حصبه و بیماری های ناشی از مواد غذائی در انسان می گردندسالمونلا می باشد و به طور گسترده در محیط زیست از قبیل آب، خاک و مدفوع حیوانات توزیع شده است. باکتری معمولاً از طریق مدفوع انسان و یا دام دفع شده و باعث آلودگی آب و غذا و محیط میگردد.
وی گفت: مواد غذائی مانند گوشت، تخم مرغ، مرغ، سس مایونز، سبزیجات و غیره ،از ناقل های اولیه عفونت سالمونلا به انسان هستند باکتری سالمونلا در روده حیواناتی نظیر لاکپشت، مار و جوجه پرندگان بیشتر از حیوانات دیگر یافت میشود و مدفوع آنها دارای این باکتری است. بنابراین در صورت دست زدن به این حیوانات باید دستها را با آب گرم و صابون شست.
در پایان این دوره آموزشی کارشناسان به بیان بحث و تبادل نظر پیرامون این بیماری پرداختند.
نظر دهید