• 1399/12/09 - 09:32
  • تعداد بازدید : 415
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان:

هدفمند کردن مدیریت بیماری های دامی از جمله اهداف دامپزشکی است

نشست تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک و آنالیز خطر بیماری های دامی در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با حضور مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت، روسا و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان و شبکه دامپزشکی شهرستان بم در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا از جمله فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای این نشست گفت: از جمله اهداف دامپزشکی، هدفمند کردن مدیریت بیماری های دامی با توجه به محدودیت منابع می باشد.

این مقام مسئول افزود: روش های مبارزه با بیماری های دامی، هدفمندشده است که در همین راستا با بهره گیری از سیستم پایش و مراقبت بیماری های دامی(GIS) برخی از بیماری ها مثل شاربن تحت کنترل می باشد.

دکتر رشیدی از تجربه های موفق در هدفمند کردن مدیریت بیماری ها، واکسیناسیون هدفمند شاربن( سیاه زخم) را نام برد و در این رابطه توضیح داد: به دلیل حجم عملیات گسترده‌ای که برای واکسیناسیون شاربن استفاده می شد، تصمیم سازمان دامپزشکی کشور بر این شد که واکسیناسیون علیه این بیماری بصورت هدفمند انجام شود؛ به همین دلیل یک برنامه‌ریزی انجام داد به این ترتیب که در نقاطی از کشور که بیش از ۵ سال، هیچ کانونی در حیات وحش نداشته و دانشگاه علوم پزشکی از آن منطقه هیچ کانون سیاه‌زخمی گزارش نکرده و در دام‌های منطقه بیماری شاربن دیده نشده باشد، واکسیناسیون در آن منطقه قطع و عملیات مراقبت انجام گیرد که بر همین اساس تعدادی از استان‌های کشور از جمله استان کرمان از واکسیناسیون عمومی معاف شدند و در حال حاضر برنامه مراقبت دارند.

دکتر رشیدی افزود: تصمیمات و دستورالعمل ها باید بر اساس واقعیات بوده و پس از جمع آوری اطلاعات و کمّی کردن آنها میزان خطر برآورد شود و نقاط کنترلی مهم شناسایی و بر اساس آنالیز خطر و برآورد نسبت هزینه و فایده در مورد روش های مدیریت بیماری ها و دستوالعمل های بهداشتی مواد غذایی خام دامی تصمیم گیری شود.

دکتر رشیدی عنوان کرد: با توجه به محدودیت منابع، هزینه برای مبارزه با آنها باید بر اساس آنالیز خطر صورت پذیرد و هزینه ها کمتر از فایده و یا حداقل هزینه و فایده برابر باشد.

وی در خصوص کنترل و پایش تهدیدات تخصصی حوزه بیماریهای مشترک دام و انسان در سطح استان، گفت: با مشارکت اعضاء هیئت علمی دانشکده دامپزشکی استان کرمان و نیز  نیروهای متخصص این اداره کل کمیته های علمی و تخصصی در راستای پیش گیری از بیماری ها تشکیل شده است.

دکتر رشیدی افزود: مطالعه، برنامه ریزی و نظارت بر برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مبارزه، پیشگیری و مراقبت بیماریهای دامی با اولویت بیماریهای اخطار کردنی و بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، برنامه ریزی و سیاست گذاری در خصوص تامین واکسنهای مورد نیاز و توزیع به موقع آنها، تنظیم برنامه های لازم به منظور جلوگیری از سرایت بیماریهای واگیر غیر بومی و پیش بینی و نظارت مستمر بر حسن اجرای برنامه های سالیانه، از جمله اقداماتی است که در اداره بهداشت ومدیریت بیماری های دامی این اداره کل بطور مستمر در هر سال انجام می گردد.

در ادامه دکتر مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در مورد چالش های نوظهور و اقدامات در مبحث ایمنی مواد غذایی از جمله مخاطرات و اهمیت باکتری های سالمونلا و کمپیلوباکتر در گوشت مرغ، روش های سالم سازی و دستورالعمل های موجود مطالبی را ارائه نمود.

در پایان دکتر حجت الله جعفری معاون اداره دامپزشکی شهرستان بم به ارائه سومین گزارش تصویری از موارد بیماری های مشاهده شده در این شهرستان از جمله لارو مگس پروتوکالیفورا در جوجه کبوتر، انواع کیست های انگلی و چسبندگی ها در لاشه دام، انگل پارامفیستوموم، مورد مشکوک به سل در شتر، و سستود تریپانورنکا در عضله ماهی کفشک پرداخت و مطالب جلب توجهی بصورت مصور و با توجه به تجارب نظارت کشتارگاهی و فیلدی ارائه نمود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 271913
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه