• 1403/04/16 - 06:20
  • تعداد بازدید : 194
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همزمان با روز جهانی بیماری های مشترک بین انسان و دام تاکید نمود:

مسئولیت خطیر پزشکان و دامپزشکان در زمینه پیشگیری از بیماری های مشترک

6 جولای مصادف با 16 تیر سالجاری روز جهانی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان‌ می باشد، نامگذاری این روز تحت این عنوان بدلیل اهمیت این بیماری ها از منظر حفظ سلامت و بهداشت جوامع انسانی و دامی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن گرامیداشت روز جهانی بیماری های مشترک بین انسان و دام اعلام کرد: نام این دسته از بیماری ها نمایانگر مسئولیت مشترک و خطیری است که به عهده جامعه پزشکان و دامپزشکان در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان این گونه بیماری ها می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: با همکاری پزشکان و دامپزشکان در زمینه تحقیقات و کنترل این بیماری ها می‌توان گام های مؤثری در تامین بهداشت عمومی جامعه برداشت.

وی هدف از نام گذاری این روز را  آگاه سازی آحاد جامعه و گروه های شغلی در معرض ابتلا به این بیماری ها دانست .

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت:  عامل این بیماری های زئونوز می تواند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، انگل ها و ... باشند که در بدن حیوانات قرار دارند و افراد از راه تماس با حیوانات اهلی یا وحشی آلوده، حشرات، خزندگان، طیور و جوندگان در معرض ابتلا به زئونوزها قرار می گیرند.

وی ادامه داد: ضرر و زیان اقتصادی این بیماری ها به دلیل کاهش تولید فراورده های دامی، مرگ و میر دام ها، معدوم کردن دام ها جهت کنترل بیماری ها بسیار زیاد می باشد.

این مقام مسئول از مهمترین بیماری های مشترکی که میان انسان و حیوان وجود دارد به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، سالک، هاری، مشمشه، سیاه زخم( شاربن )، کیست هیداتیک، آنفولانزا و سل اشاره نمود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: همه گیری های جهانی جنون گاوی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، سارس، مرس، سالک و لشمانیوز، تب مالت، هاری و تب کریمه کنگو، همگی در زمره بیماری های مهلکی به شمار می آیند که بدلیل قابلیت سرایت گسترده، شرایط مبارزه و کنترل دشوار و خسارات هنگفت اقتصادی و تبعات طولانی مدت بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی نیازمند توجه ویژه می باشند.

دکتر خلیلی وند گفت: راه های انتقال بیماری های زئونوز بسیار متنوع است من جمله استفاده از منابع غذایی آلوده، تماس بین انسان و حیوانات و تماس با حیوانات دست آموز و وحشی و ... از راه های انتقال زئونوز هامی باشد.

وی گروه های در معرض خطر این بیماریها را قصابان، سلاخان، چوبداران، کارکنان کشتارگاهها، کشاورزان و در نهایت عموم مردم جامعه به علت تماس با حیوان و مصرف فراوردهای دامی آلوده اعلام کرد.

وی با تاکید بر لزوم تعامل و هماهنگی بین بخشی در رابطه با پیشگیری از بیماری های زئونوز، بیان کرد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان به عنوان خط مقدم مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان در کنار سایر بخش های مرتبط، تلاش ها و اقدامات فراوانی را بمنظور مبارزه و پیش گیری از این بیماری ها انجام داده است.

وی راههای پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال به انسان را رعایت یک‌ سری اصول بهداشتی در جامعه و انجام اقدامات پیشگیرانه شامل مصون سازی دام‌های حساس علیه عامل بیماری از جمله واکسیناسیون و کنترل مواجهه انسان با ناقلین بیماری، اعلام نمود و افزود: آگاهی مصرف کنندگان از ویژگی های محصولات دامی سالم و نحوه تماس با دام نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از این بیماری ها دارد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 322146
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه