• 1404/03/11 - 09:40
  • تعداد بازدید : 23
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

راه‌های پیشگیری از بیماری تب کریمه- کنگو(CCHF)

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و دام است. ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت در پیش سرد قرار داده نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه می‌شود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.

این بیماری با رعایت نکات بهداشتی به‌آسانی قابل پیشگیری است که از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو می توان به کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه اشاره نمود.

 جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن آن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز و خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر به‌مدت ۴۸ ساعت، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام قاچاق و فاقد هویت، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی از جمله راهکارهای دیگر پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

چنانچه فردی با دام سروکار دارد هنگام کار  و ذبح دام و خرد کردن گوشت رعایت حاظت شخصی از جمله دستکش و ماسک استفاده نموده و از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام خودداری کند و بمنظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی اصول ایمنی را رعایت کند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 339832
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه