راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه- کنگو(CCHF)

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و دام است. ویروس بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت در پیش سرد قرار داده نشده به انسان منتقل میشود.
با توجه به این که ویروس در برابر حرارت حساس است به افراد توصیه میشود از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.
این بیماری با رعایت نکات بهداشتی بهآسانی قابل پیشگیری است که از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو می توان به کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه اشاره نمود.
جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن آن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز و خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال به مدت ۲۴ و جگر بهمدت ۴۸ ساعت، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام قاچاق و فاقد هویت، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی از جمله راهکارهای دیگر پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
چنانچه فردی با دام سروکار دارد هنگام کار و ذبح دام و خرد کردن گوشت رعایت حاظت شخصی از جمله دستکش و ماسک استفاده نموده و از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام خودداری کند و بمنظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی اصول ایمنی را رعایت کند.
نظر دهید