• 1403/03/26 - 05:39
  • تعداد بازدید : 341
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان:

دامداران و قصابان کرمانی مراقب تب کریمه کنگو باشند

کرمان- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: باید عموم مردم به ویژه دامداران، کارکنان کشتارگاه ها و قصابان، مراقب انتقال بیماری تب کریمه کنگو باشند و جهت پیشگیری از آن تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، صدیقه کاظمی نیا صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به ضرورت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری‌های واگیر در دام‌های اهلی و وحشی و قابل انتقال به انسان است.

وی افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که علائم کلینیکی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد.

کاظمی نیا با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می‌کند، تصریح کرد: بایستی شهروندان به موارد بهداشتی دقت کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: ضروری است عموم مردم به ویژه گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها و قصابان، اقدامات لازم جهت پیشگیری از این بیماری را انجام دهند.

وی ادامه داد: همچنین کشاورزان و بویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاه‌های طبیعی می‌روند، باید موارد مربوط را رعایت کنند.

کاظمی نیا گفت: مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی مجاز تهیه کنند.

وی با اشاره به اینکه باید از کشتار دام در منزل و خارج از خانه خودداری شود، افزود: مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی مجاز تحت نظارت دامپزشکی و مرکز بهداشت قرار دارند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد: لازم است در هنگام خرد کردن گوشت در منزل از دستکش استفاده شود.

وی تصریح کرد: بایستی گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال و آلایش‌های خوراکی نظیر دل، جگر و قلب حداقل به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰- ۴ درجه نگهداری شود.

کاظمی نیا بر اهمیت رعایت بهداشت فردی و استفاده از دستکش، ماسک و عینک برای افراد در تماس با دام‌ها، تاکید کرد.

وی بیان کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت ضروری است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که توسط گونه‌ای از کنه‌ها منتقل می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: دامداران از جداسازی و له کردن کنه‌های روی بدن دام‌ها با دست خودداری کنند.

کاظمی نیا اظهار داشت: دامداران هنگام پشم چینی دام‌ها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده کنند.

وی افزود: همچنین دامداران از استراحت در مراتع و کوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز جلوگیری کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: همچنین باید در دامداری سمپاشی بدن دام و اصطبل‌های روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی جهت کاهش جمعیت کنه‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: دامپزشکی سم‌پاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در استان را هر ساله انجام می‌دهد.

کاظمی نیا از هم استانی‌ها خواست هرگونه کشتار غیرمجاز دام را به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و شماره تماس ۱۵۱۲ اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 321024
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه