• 1400/11/03 - 09:38
  • تعداد بازدید : 692
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان تشریح کرد:

خصوصیات و ویژگی های فراورده های خام دامی

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه ارتقای سطح آگاهی های افراد در ارتباط با شرایط نگهداری فرآورده های خام دامی از جمله مهمترین وظایف اداره کل دامپزشکی استان به شمار می رود، بیان کرد: دامپزشکی متولی اصلی نظارت بر بهداشت فرآورده های خام دامی در تمام مراحل تولید، حمل و نقل، فرآوری، نگهداری و عرضه محصولات دامی می باشد.

دکتر قاضی زاده در ادامه به تشریح ویژگیهای ظاهری (ارگانولپتیک) و ... فراورده های خام دامی پرداخت.

گوشت قرمز

دکتر قاضی زاده بیان کرد: از جمله ویژگی های لاشه یا گوشت قرمز قطعه بندی شده وجود رنگ طبیعی، عدم وجود هرگونه تورم، خونمردگی، تغییر رنگ و یا خراش در سطح خارجی گوشت، عدم بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن در گوشت می باشد.

وی افزود: گوشت (عضلات) باید سفت و دارای قوام خاص بوده و نباید نرم و لزج یا خشک و چروکیده باشد.

وی در بیان خصوصیات گوشت قرمز منجمد گفت: گوشت قرمز منجمد باید فاقد هرگونه آثار سوختگی ناشی از انجماد و عاری از هرگونه قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد.

دکتر قاضی زاده با بیان اینکه پوشش بسته بندی گوشت قرمز تازه یا  منجمد باید خواص حـسی ظـاهری و سـایر ویژگـی هـای گوشت را حفظ کند و گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها و نیز در برابر تبخیر سـطحی و خشک شدن محاظت نماید، افزود: این پوشش باید مانع از از نفوذ طعم ، بوی غیر طبیعی و سایر عوامل خارجی گردد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی  اداره کل دامپزشکی استان کرمان از مشخصه های مهم فساد گوشت قرمز به تغییر رنگ گوشت، استشمام بوی غیرطبیعی، از دست رفتن قوام گوشت و نرم و لزج شدن آن و تغییر رنگ چربی گوشت اشاره نمود.

گوشت چرخکرده

دکتر قاضی زاده بیان کرد: گوشت چرخکرده از نظـر ظـاهری دارای  ویژگی هایی از جمله رنگ طبیعی گوشت دام و عدم مشاهده تغییر رنگ غیرطبیعـی در آن،  عدم بوی غیرطبیعی در آن، وجود پوشش مناسب بسته بندی شـده باشد ضمن اینکه می بایست در بسته هـای سـالم، دسـت نخـورده و دارای نشانه گذاری مربوط برابر ضوابط عرضه گردد.

گوشت مرغ

دکتر قاضی زاده بیان کرد: از جمله ویژگی های گوشت مرغ وجود رنگ طبیعی( رنگ سفید مایل به زرد کمرنگ یا کهربائی)، عدم وجود هرگونه هرگونه پارگی، تورم، خونمردگی، تغییر رنگ و یا خراش  در گوشت، عدم بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن در گوشت می باشد.

وی بیان کرد: چربی ها گوشت مرغ به رنگ زرد روشن می باشد و به صورت یکنواخت بدن را پوشانده و بدون هرگونه بوی غیرطبیعی می باشد.

دکتر قاضی زاده ادامه داد: پس از انجمادزدائی گوشت مرغ منجمد، عضلات مرغ سختی و قوام طبیعی خود را حفظ می نمایند و سطح آنها لیز و لزج نبوده و  بدون آثار و نشانه های سوختگی ناشی از انجماد و نیزعلائم کپک زدگی(لکه های رنگی ناشی ازرشد قارچ) می باشد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی  اداره کل دامپزشکی استان کرمان بر وجود پوشش مناسب بسته بندی شده، عدم وجود آب یا خونابه در داخل بسته بندی گوشت مرغ تاکید کرد و اعلام نمود: لازم است گوشت مرغ در بسته های سالم، دست نخورده و دارای نشانه گـذاری مربـوط برابـر ضوابط عرضه گردد.

این مقام مسئول از علائم فساد لاشه مرغ به تغییر رنگ ناحیه شکمی و بالها و در مراحل فساد کلی لاشه، عضلات شل، وارفته و رنگ تیره تر از حالت طبیعی و بـوی نـامطلوب اشاره کرد.

 گوشت چرخکرده مرغ

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی  اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: گوشت چرخ کرده مرغ سالم باید به رنگ طبیعی بوده و بوی غیرطبیعی ترشیدگی یا تعفن ندهد ضمن اینکه در کارگاههای مجاز و از قطعات گوشت بدون استخوان تازه خنک شده مرغ (صـفر تا 4 درجه سانتی گراد) حاصل از عملیات قطعه بندی و استخوان گیـری در همـان کارگـاه تهیـه شـده باشد.

ماهی

وی در بیان روش های تشخیصی ماهی تازه از فاسد به تفاوت در بو،  منظره عمومی پوست، قوام بدن، تفاوت درترشحات، پوست و ... اشاره نمود و اعلام کرد: ماهی منجمد در حالت انجماد باید عاری از هرگونه قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) و آثار سوختگی ناشی از انجماد باشد، ضمن اینکه ماهی منجمد پس از انجمادزدایی، باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کند و عاری از بوهای نامطبوع و آزاردهنده باشد.

تخم مرغ

دکتر قاضی زاده اعلام کرد: پوسته خارجی تخم مرغ سالم  باید تمیز، عاری از هرگونه آلودگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد، سطح پوسته خارجی تخم مرغ باید صاف و شفاف بوده و در تمام قسمتهای آن یکنواخت باشد.

وی افزود: تخم مرغ سالم دربسته های دارای مشخصات تولیدکننده و تاریخ تولیـد و درداخـل یخچـال بـا بـرودت صـفر تـا 4 درجـه سانتیگراد نگهداری و عرضه می گردد.

وی به تفاوت تخم مرغ تازه، کهنه و سالم پرداخت و بیان کرد: سطح پوسته خارجی تخم مرغ تازه صاف و شفاف بوده و در تمام قسمتهای آن یکنواخت می باشد ولی سطح پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه کدر و بد رنگ و در تخم مرغ های فاسد کاملا کدر و بد رنگ می شود.

دکتر قاضی زاده افزو: در تخم مرغ تازه سفیده غلیظ و رقیق کاملا از یکدیگر قابل تفکیک می باشد ولی در تخم مرغ کهنه نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش و در تخم مرغ فاسد سفیده و زرده تخم مرغ مخلوط می شوند.

این مقام مسئول اعلام کرد: در تخم مرغ تازه سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف می باشد در حالی که وجود سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ محسوب می گردد.

دکتر قاضی زاده افزود: هر گونه علائم کپک زدگی در پوسته خارجی به سرعت به داخل تخـم مـرغ فاسد سـرایت مـی کنـد و موجـب تشکیل لکه های کپک یا قارچ به رنگ های خاکستری، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویـت می باشد.

دکتر قاضی زاده از عموم هم استانی ها درخواست نمود که اقلام مورد نیاز خود را صرفاً از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری و در هنگام خرید نیز توجه ویژه به شرایط نگهداری، شرایط ظاهری فرآورده، نشانه‌گذاری و تاریخ تولید و انقضا داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک در این ارتباط می توانند نسبت به پیگیری آن از طریق سامانه پیامکی3000231512 اداره کل دامپزشکی استان کرمان و یا شماره تلفن چهار رقمی 1512 اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 281006
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه