تب خونریزی دهنده کنگو بیماری پر خطر ،اما قابل پیشگیری
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ،سرپرست شبکه دامپزشکی رابر با ارائهی توضیحاتی در مورد تب خونریزی دهندهی کریمهی کنگو، اظهار کرد: بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ویروسی بوده و عامل این بیماری، ویروسی از جنس نایرو ویروس است؛ میزان شیوع آن به ویژه در فصل تابستان زیاد میباشد چرا که عوامل انتقال دهنده (کنه و به ویژه کنه هیالوما) در این فصل وجود دارند.
.jpg)
دکتر محمدرضا صادقی تاکید کرد : این بیماری مشترک بین انسان و دام است و دامداران، قصابها، کارگران کشتارگاهها، بازرسان، صاحبان کشتارگاهها و همچنین مردم عادی در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در معرض ابتلا به این بیماری بوده و باید به نکات بهداشتی توجه کنند.
وی با اشاره به راههای انتقال بیماری CCHF ، افزود: اگر فردی گوشت مبتلا به این ویروس را با دست زخمی خود برش دهد در نتیجه احتمال انتقال وجود داشته و همچنین این ویروس از طریق آب دهان نیز منتقل میشود.
دکترصادقی توصیه کرد: همشهریان گرامی سعی کنند در فرآیند برش گوشت از دستکش استفاده کرده و به طور مستقیم با گوشت تماس نداشته باشند و همچنین در تهیهی گوشت قرمز نیز گوشتی را خریداری کنند که دارای مهر ولیبل دامپزشکی باشد.
وی در توصیهای به دامداران، افزود : دامهایی مثل گاو و... کنههایی بر روی پوست خود دارند که در برخی از موارد دامداران مستقیما با دست خود این کنه را برداشته و فشار میدهد، این مورد یکی از عوامل انتقال دهندهی بیماری بوده و احتمال ابتلا وجود دارد، از این رو بهتر است کنه را با پنبه و الکل از پوست دام جدا کرده و در آتش بسوزانند.
دکتر صادقی با اشاره به اینکه تمامی گوشتهای عرضه شده دارای مهر ولیبل دامپزشکی سالم و بهداشتی هستند وبا تاکید به اینکه کشتارگاه سنتی دام رابر فاقد سیستم پیش سردکن میباشد ، بیان کرد:همشهریان گرامی بعد از خریداری گوشت قرمز تازه ،ونگهداری آن در یخچال در دمای بین صفر تا4درجه سانتیگراد و ظرف مدت 24 ساعت بعد ازآن اقدام به خرد کردن وقطعه کردن گوشت نمایند زیرا که قرار دادن گوشت در یخچال ، ویروس تب کریمه کنگو را در داخل گوشت نابود کرده و گوشت عرضه شده کاملا بهداشتی و سالم خواهد بود.
دکتر صادقی در پایان با بیان اینکه شهرستان رابر تنها شهرستان در استان می باشد که متاسفانه هیچ اقدامی در خصوص احداث پیش سرد کن در کشتارگاه آن صورت نگرفته از شهردار محترم و شورای شهر رابر خواست که در جهت حمایت از سلامت شهروندان این مهم را پیگیری نمایند.
وی با اشاره به راههای انتقال بیماری CCHF ، افزود: اگر فردی گوشت مبتلا به این ویروس را با دست زخمی خود برش دهد در نتیجه احتمال انتقال وجود داشته و همچنین این ویروس از طریق آب دهان نیز منتقل میشود.
دکترصادقی توصیه کرد: همشهریان گرامی سعی کنند در فرآیند برش گوشت از دستکش استفاده کرده و به طور مستقیم با گوشت تماس نداشته باشند و همچنین در تهیهی گوشت قرمز نیز گوشتی را خریداری کنند که دارای مهر ولیبل دامپزشکی باشد.
وی در توصیهای به دامداران، افزود : دامهایی مثل گاو و... کنههایی بر روی پوست خود دارند که در برخی از موارد دامداران مستقیما با دست خود این کنه را برداشته و فشار میدهد، این مورد یکی از عوامل انتقال دهندهی بیماری بوده و احتمال ابتلا وجود دارد، از این رو بهتر است کنه را با پنبه و الکل از پوست دام جدا کرده و در آتش بسوزانند.
دکتر صادقی با اشاره به اینکه تمامی گوشتهای عرضه شده دارای مهر ولیبل دامپزشکی سالم و بهداشتی هستند وبا تاکید به اینکه کشتارگاه سنتی دام رابر فاقد سیستم پیش سردکن میباشد ، بیان کرد:همشهریان گرامی بعد از خریداری گوشت قرمز تازه ،ونگهداری آن در یخچال در دمای بین صفر تا4درجه سانتیگراد و ظرف مدت 24 ساعت بعد ازآن اقدام به خرد کردن وقطعه کردن گوشت نمایند زیرا که قرار دادن گوشت در یخچال ، ویروس تب کریمه کنگو را در داخل گوشت نابود کرده و گوشت عرضه شده کاملا بهداشتی و سالم خواهد بود.
دکتر صادقی در پایان با بیان اینکه شهرستان رابر تنها شهرستان در استان می باشد که متاسفانه هیچ اقدامی در خصوص احداث پیش سرد کن در کشتارگاه آن صورت نگرفته از شهردار محترم و شورای شهر رابر خواست که در جهت حمایت از سلامت شهروندان این مهم را پیگیری نمایند.
نظر دهید