مدیرکل دامپزشکی کرمان خبر داد:
تامین دارو و واکسن مورد نیاز دام با وجود کمبودها
مدیر کل دامپزشکی کرمان گفت:در سالهای اخیر با بحثهای کمبود دارو و واکسن روبرو بودیم اما خوشبختانه دارو و واکسن مورد استفاده را تامین کرده ایم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی در نشست خبری دامپزشکی در جمع اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته دامپزشکی بیان داشت: دامپزشکی نهادی است که نقش مستقیم در ارتباط با سلامت مردم دارد لذا دامپزشکی شامل بخشهای مختلفی از جمله نظارت، درمان و ... است.
وی افزود: از جمله بخشهای فعال در اداره دامپزشکی بخشهای درمانگاهی، دامپزشکی، داروخانهها و ... است و همچنین از بخش های دیگر میتوان به سرمسازی رازی اشاره کرد؛ شروع کار در محل دامپزشکی بود و بعد محول شده به موسسه رازی که در حال حاضر بخشی از واکسنهای کشور را آماده میکند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: در سالهای اخیر استان کرمان به لحاظ عملکرد، به ویژه در شاخصهای اختصاصی برتر بود و آخرین بار هم امسال بوده که رتبه برتر را در جشنواره شهید رجایی کسب کردیم.
رشیدی به وظایف دامپزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: مبارزه با بیماریهای دامی است که شامل گاو، گوسفند، طیور و زنبور است؛ خوشبختانه با برنامهریزی های انجام شده در ارتباط با مبارزه با بیماریهای دامی موفق بودیم از جمله بیماریهایی که باعث دغدغه ما شده بود تب برفکی میباشد که مهار شده است و با تمهیدات انجام شده این بیماری به طور کامل تحت کنترل است.
وی یادآور شد: بیماری آبله گوسفندی، تب مالت و سل تحت کنترل هستند به ویژه در بیماریهای مشترک تمهیدات خوبی اندیشیده شده و در کنترل بیماری بروسلوز موفق بودیم و توانستیم کنترل خوبی در بیماریهای قابل انتقال به انسان داشته باشیم.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: بخش دیگر کار دامپزشکی علاوه بر بحث مبارزه با بیماریها بحث نظارت بر بهداشت فرآوردههای دامی است زیرا محصولات دامی نقش به سزایی در زندگی مردم دارند به همین دلیل نظارت بر تولید این مواد از تولید تا عرضه بر عهده ما است.
وی افزود: نظارت دامپزشکی در مواردی شامل گوشت، عسل، تخممرغ است که قبل از تولید، نظارت تا مرحله عرضه است و از آن با عنوان نظارت جامع از مزرعه تا آشپزخانه نام میبرند.
رشیدی با بیان این که نظارت بر پرورش دام در مزرعه تا کشتارگاه بر عهده اداره دامپزشکی است، عنوان داشت: دام باید با نظارت ما ذبح و وارد بازار شود و ممهور به مهر دامپزشکی باشد همچنین مراکز بستهبندی استاندارد داریم که مواد غذایی با منشا دامی با شرایط بسیار خوب بسته بندی و به آن کد رهگیری داده میشود.
وی یادآور شد: در ارتباط با بهداشت مواد غذایی مجهز کردن به پیش سرد کن لازم است که در این راستا تعدادی از کشتارگاهی سنتی را که مجهز به پیش سرد کن نبودند تعطیل کردیم همچنین کشتارگاه شتر مرغ در کرمان دایر شده و نیز کشتارگاه کبک و بلدرچین را در دستور کار داریم.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: در حال حاضر گوشت مرغ گریل بندی میشود و بر حسب بستهبندی در کشتارگاهها لول a,b,a+ برچسب زده میشوند. در سطح استان چیزی به عنوان مرغ سبز نداریم اما این رتبه بندی بهترین در جهت معرفی کالا بسیار موثر است.
رشیدی اظهار داشت: در سالهای اخیر با بحثهای کمبود دارو و واکسن روبرو بودیم که با تلاش این کار را به صورت مستمر داریم انجام میدهیم و خوشبختانه دارو و واکسن مورد استفاده را تامین کردهایم.
وی گفت:نظارت بر شیرهای استان نیز از اقدامات دیگر دامپزشکی است تا شیر را از نظر باقیماندههای دارو و بیماریهای قارچی آزمایش کنند که در این رابطه طرح حلقه شیر ایجاد شد که برای اولین بار در کرمان وجود دارد.
رشیدی تصریح کرد: مبارزه با بیماریهای تب برفکی، آنفلونزای فوق حاد پرندگان نیز با قرنطینه کردن جلوگیری از ورود آنان کنترل شده همچنین بیماری تب کریمه کنگو که از طریق کنهها در دام وجود دارد و برای دام هیچ عوارضی ندارد اما در انسان بسیار خطرناک است و در موارد حاد منجر به مرگ میشود.
نظر دهید