برگزاری دوره آموزشی اصول نمونه برداری خوراک و فراورده های خام دامی در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دوره آموزشی اصول نمونه برداری خوراک و فراورده های خام دامی با تدریس دکتر مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی استان در محل اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزارشد.
دکتر قاضی زاده رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی استان در ابتدای این دوره بیان داشت: با توجه به نقش و اهمیت نمونه برداری در نحوه قضاوت خوراک و فراورده های خام دامی ، برگزاری این دوره برای کارشناسان این حوزه بسیار ضروری و مهم می باشد.
وی ضمن اشاره به مخاطرات بهداشتی و موارد عدم انطباق که موجب تغییر در ترکیب یا ماهیت فراورده با قابلیت ایجاد اثرات نامطلوب بهداشتی در انسان یا دام می گردد، به ذکر تعاریف و واژه های مربوط پرداخت. وی در ادامه ضمن تبیین بخشنامه های دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور درخصوص انواع محموله های فراورده های خام دامی تولید داخل یا وارداتی، به شرح نحوه نمونه برداری، آزمونهای میکروبی و انگلی و نحوه قضاوت و تصمیم گیری در خصوص محموله ها پرداخت.
دکتر قاضی زاده همچنین ضمن اشاره به دستورالعملهای نمونه برداری از سطوح مراکز بسته بندی و کشتارگاهها و ضوابط خودکنترلی معیارهای بهداشتی فرایند تولید در کشتارگاههای دام و طیور، انجام نمونه برداریهای دوره ای و آزمونهای خود کنترلی را برای آگاهی از وضعیت بهداشتی و شناسایی نقاط بحرانی در فرایند تولید صنایع وابسته به دام را ضروری و بعنوان معیاری برای عملکرد قابل قبول فرایند تولید بر شمرد و انجام اقدامات بهداشتی جهت اصلاح فرایندها در صنایع به منظور انطباق با معیارهای بهداشتی را خواستار شد.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در پایان ضمن اشاره به نقش مسئولین فنی بهداشتی در بهداشت فراورده های خام دامی و حفظ و صیانت سرمایه های دامی، بر اهمیت آموزش اصول بهداشتی توسط ایشان به کارگران صنایع وابسته به دام و اماکن دامی تاکید نمود.
نظر دهید