• 1400/08/16 - 05:25
  • تعداد بازدید : 351
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

اهمیت بیماری آنفولانزای طیور در دو مبحث امنیت غذایی جامعه و مشترک بودن بیماری با انسان می باشد

اولین نشست ستاد آنفولانزای فوق حاد پرندگان استان با مدیر کل امور اجتماعی استانداری کرمان با حضور اعضای ستاد در محل سالن کنفرانس معاونت سیاسی استانداری کرمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه بهداشت و سلامت جامعه اولویت اصلی این ارگان می باشد، گفت: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان صرفا موضوعی علمی مختص اداره دامپزشکی نمی‌باشد و در پروتکل ملی نیز در پیش گیری از این بیماری دستگاه‌های دیگری دخیل اند.

وی افزود: در صورت رخداد این بیماری شاهد مشکلات  بهداشتی و اجتماعی فراگیر در سطح استان خواهیم بود.

دکتر کاظمی نیا هدف از تشکیل این جلسه را  آماده باش و داشتن ذهنیت در خصوص این بیماری و عواقب جبران ناپذیر در صورت رخداد این بیماری اعلام کرد و گفت: اهمیت بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در دو مبحث امنیت غذایی جامعه و مشترک بودن بیماری با انسان می باشد که خوشبختانه گزارشی از رخداد و موتاسیون این بیماری در کشور اعلام نشده است که البته با مشاهده پاندمی کرونا همیشه احتمال این مخاطره وجود داشته و حتی شدیدتر از قبل وجود دارد.

وی استان کرمان را یکی از کریدورهای پرندگان وحشی مهاجر بعنوان منبع ویروس اعلام کرد و گفت:  با تمهیدات صورت گرفته اداره کل دامپزشکی و اعضای ستاد آنفولانزای پرندگان در چند سال متوالی گذشته، استان را از این بیماری مصون نگه داشته ایم.

دکتر کاظمی نیا در خصوص اقدامات موثر سایر دستگاه ها بمنظور پیش گیری از این بیماری چنین گفت: از دستگاه‌های دیگر از جمله نیروی انتظامی تقاضا داریم که مانع از تردد و حمل و نقل غیر قانونی هر گونه پرندگان بومی، زینتی و ...خصوصا در مبادی ورودی استان گردد.

وی همچنین اعلام کرد: در استان کرمان واحد های تخمگذار با تراکم زیاد در شهرستان هایی نظیر رفسنجان وجود دارد که لازم است پرورش دهندگان طیور تجاری واکسیناسیون این بیماری را انجام دهند.

دکتر کاظمی نیا از اتحادیه تعاونی مرغداران درخواست نمود که اطلاع رسانی لازم را در خصوص بیمه  الحاقی(تکمیلی )واحدهای  پرورش طیور را به زیر مجموعه خود انجام داده و نیز واحدهای پرورش طیور هرگونه تلفات غیر عادی را بلافاصله گزارش دهند.

دکتر کاظمی نیا افزود: بارها در خصوص خطر  وجود بازارهای پرنده فروشی در شیوع این بیماری هشدار داده شده است که بمنظور پیش گیری از این بیماری نیاز است این بازارها در استان جمع آوری شده و با هرگونه زنده فروشی پرندگان برخورد شود.

دکتر کاظمی نیا با تاکید اعلام کرد: از استانداری درخواست می نماییم که در تصمیمات اتخاذ شده در مباحث واحدهای غیرمجاز طیور و ضوابط بهداشتی واحدهای طیور نقطه نظرات بهداشتی و ضوابط سازمان دامپزشکی را از اداره کل استان استعلام نماید.

دکتر یزدان پناه رئیس اداره نظارت بر بهداشت طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: نگرانی اصلی دامپزشکی نوترکیبی این ویروس با ویروس آنفولانزای فصلی می باشد که اگر رخ دهد فاجعه ای ده ها برابر از پاندمی کرونا رخ خواهد داد.

همکاری نظام دامپزشکی استان در خصوص پیش گیری از بیماری آنفلوانزای طیور

دکتر احمدی ریاست نظام دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اهمیت فوق‌العاده این بیماری،  به شرح وضعیت این بیماری در کشور، اقدامات دامپزشکی برای پیشگیری و مقابله با این بیماری و نیز شیوع این بیماری در کشور در سال‌های اخیر پرداخت.

ریاست نظام دامپزشکی استان کرمان گفت: نظام دامپزشکی، مسئولین فنی دامپزشکی و کلینیسین های بخش خصوصی را توجیه نموده است که هرگونه تغییر در وضعیت پرورش طیور استان و نیز تلفات غیر عادی موجود را سریعاً به ادارات دامپزشکی گزارش دهند.

دکتر رضا احمدی اعلام کرد: نقش دامپزشکان بخش خصوصی از این جهت که می‌تواند در شناسایی به موقع بیماری تاثیر گذار باشند بسیار حائز اهمیت می باشد.

وی دو عامل اصلی انتقال این بیماری را به استان کود مرغی  آلوده  وارد شده از استان‌های مجاور و نیز پرندگان مهاجر آلوده اعلام کرد و از دانشگاه علوم پزشکی تقاضا نمود به دلیل قابلیت ایجاد سویای نوترکیب آنفولانزای فوق حاد پرندگان با انفلوانزای فصلی، واکسیناسیون آنفولانزای فصلی تمامی نیروهای مجموعه را در اولویت قرار دهد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 278650
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه