• 1400/05/31 - 06:10
  • تعداد بازدید : 521
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:

الزام نگه داری و حمل تخم مرغ در شرایط سرد/ با متخلفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر مینا قاضی زاده رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام نمود: حمل تخم مرغ به مراکز عرضه با ناوگان دارای زنجیره سرد و نیز نگهداری تخم مرغ درفروشگاه ها درشرایط سرد الزامی بوده و با متخلفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

وی گفت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان در راستای اجرای برنامه ملی ارتقای کیفیت و تضمین سلامت و بهداشت تخم مرغ با جدیت بیشتری محورهای طرح را دنبال خواهد نمود.

دکتر قاضی زاده با بیان اینکه محورهای کلی این برنامه در چهار بخش اجرایی می‌شود، تصریح کرد: این برنامه ملی از ابتدای زنجیره یعنی از واحد پرورش مرغ تخمگذار تا انتهای آن که واحدهای عرضه  و فروشگاه ها هستند، در جهت ارتقای سلامت و کیفیت  تخم مرغ برنامه‌ریزی شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه مراحل طرح درحال اجرا می باشد، اعلام کرد: کلیه واحدهای پرورش طیور تخمگذار موظف به بکارگیری مسئول فنی بهداشتی دکتر دامپزشک بوده و در مرحله بعد از تولید، تخم مرغ بایستی در اتاق سرد نگهداری و  فرایند انتقال باید با صدور گواهی بهداشتی قرنطینه ای به مقصد  مراکز عرضه و حمل با ناوگان دارای زنجیره سرد صورت گیرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اهمیت ناوگان حمل و نقل با رعایت زنجیره سرد خاطرنشان کرد: ناوگان حمل و نقل از مرحله ابتدا تا انتها باید مجهز به سیستم سرمایشی و خنک کننده باشد تا این فراورده خام دامی در حین حمل و نقل و جابه جایی دچار فساد نگردد.

وی با بیان اینکه فاز چهارم این طرح در سطح مراکز عمده، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز عرضه می باشد تاکید کرد: این بخش ارتباط مستقیمی با مردم و مصرف کنندگان دارد و با توجه به شروع فصل گرما، اجرای این برنامه با جدیت بیشتری دنبال می گردد به نحوی که کلیه مراکز عرضه و فروشگاهها موظف به نگهداری تخم مرغ در شرایط سرد بوده و مصرف کنندگان بایستی از خریداری تخم مرغ خارج از این شرایط خودداری نمایند.

این مقام مسئول اعلام کرد: اهمیت رعایت زنجیره سرد و شرایط نگهداری و عرضه در حفظ سلامت، عمر ماندگاری و مدت زمان مصرف بسیار مهم است.

وی دمای مناسب نگهداری برای فراورده خام دامی تازه یا تخم مرغ را  دمای یخچالی حداکثر 8 تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد اعلام کرد و گفت: دستورالعمل سازمان دامپزشکی برای تخم مرغ، عمر ماندگاری یا مدت زمان مصرف این فراورده را ۳۰ روزه یا یک ماهه تعریف کرده است، مشروط به اینکه دمای نگهداری مناسب باشد.

دکتر قاضی زاده افزود: بازرسین دامپزشکی درصورت مشاهده نگهداری تخم مرغ‌ها خارج از شرایط سرد و یا حمل با خودرو فاقد سردخانه ، طبق ضوابط و مقررات  از طریق مراجع قضایی برخورد قانونی لازم را به عمل خواهند آورد.

 

این مقام مسئول با تاکید بر این مطلب که کلیه تخم مرغهای تولیدی استان دارای نشانه گذاری مشخص و تاریخ تولید و انقضا می باشند و مصرف کنندگان بایستی از خرید تخم مرغ فاقد نشانه گذاری و تاریخ تولید و انقضا جدا خودداری نمایند، بر اجرای طرح بسته بندی تخم مرغ و مزایای آن  جهت تضمین سلامت و کیفیت محصول و انجام درجه بندی تخم مرغ تاکید نمود و گفت: تخم مرغ یک کالای استراتژیک و از مهم ترین فراورده های خام پروتئینی می باشد که در مقایسه با انواع دیگر محصولات پروتئینی دارای قیمت مناسب و ارزش غذایی بالا می باشد.

وی در این رابطه افزود: این فراورده یکی از معدود غذاهای طبیعی است که نیازهای بدن را بطور متعادل تأمین می نماید اما از جمله ده غذای پرخطر در انتقال بیماری به انسان نیز می باشد و به همین دلیل نظارت دقیق بر تولید تا عرضه این محصول ضروری می باشد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه اداره کل دامپزشکی استان در تلاش برای ارتقای امنیت زیستی و بهداشتی واحد های پرورش طیور و افزایش کیفیت و سلامت فراورده های تولیدی آنها می باشد، افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا، اجرای طرح بسته بندی تخم مرغ سبب جلوگیری از بروز آلودگی ثانویه در اثر تماس با دست فروشندگان، خریداران، شانه و کارتن آلوده به انواع میکروب می گردد و به مصرف کنندگان توصیه میگردد که تخم مرغ بسته بندی شده  دارای لیبل و مشخصات دارای پروانه بهداشتی از دامپزشکی استان خریداری نمایند.

دکتر قاضی زاده در باب مزایای این برنامه علاوه بر شناسنامه دار کردن و بسته بندی تخم مرغ و رعایت زنجیره سرد از مرحله تولید تا عرضه و بهبود و تقویت سیستم کنترل و نظارت دقیق بر این فراورده و رعایت زنجیره سرد،  به امکان ردیابی آن در تمامی مسیر زنجیره تولید تا مصرف،  هویت‌دار شدن این محصول (دارای مشخصات تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، محل تولید و بسته‌بندی) و ... نیز اشاره نمود.

وی در انتها از کلیه هم استانی های عزیز درخواست نمود که موارد تخلف را به شماره 1512 گزارش نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 276280
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه