• 1399/07/07 - 09:11
  • تعداد بازدید : 421
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان مطرح کرد:

اقدامات دامپزشکی سبب ارتقای تولید و بهره وری و تامین بهداشت عمومی جامعه شده است

نشست صمیمی دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با حجت الاسلام محمد قاسمی زاده نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان در محل سالن کنفرانس اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین  رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در ابتدای این نشست به بیان اجمالی از وظایف و مسئولیت های دامپزشکی پرداخت و اعلام کرد: بعد از نفت بالاترین سرمایه‌گذاری در کشور بر روی صنعت دام و طیور بخصوص صنعت طیور انجام شده است.

وی به بیان نقش دامپزشکی در تامین امنیت غذایی جامعه و تولید پروتئین مورد نیاز غذای مردم پرداخت و اعلام داشت: دامپزشکی با پیش گیری از بیماری های دامی، حفظ و حراست از سرمایه دامی را انجام می دهد.

وی گفت: اداره دامپزشکی از اولین اداراتی است که در استان تشکیل شده و این امر نشاندهنده اهمیت این حرفه در جامعه می باشد.

وی به توضیح بیماری های مهم دامی از جمله تب برفکی که سبب افت تولید و تلفات دامی می گردد، پرداخت و گفت: با برنامه ریزی منسجم و اقدامات هدفمند، مانع از اپیدمی این بیماری در استان شده ایم.

دکتر رشیدی افزود: بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال های گذشته تا مرزهای استان را درگیر نمود و سبب خسارات فراوان به جمعیت طیور کشور شد اما دامپزشکی استان با اقدامات پیشگیرانه خصوصا برنامه های قرنطینه ای و امنیت زیستی، آموزش و ترویج و  ... مانع از ورود این بیماری به استان شد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص برنامه های مبارزه با بیماری های دامی دامپزشکی استان گفت: با همت و تلاش همکاران دامپزشک در سال های اخیر و برنامه ریزی های خوب و هدفمند و نگاه همه جانبه، بر اساس نتایج به دست آمده، راندمان خوب و درخشان در این حوزه داشته ایم که برتر شدن در جشنواره های مختلف استانی و کشوری حاکی از این مطلب می باشد.

دکتر رشیدی اعلام داشت: اقدامات دامپزشکی سبب ارتقای تولید و بهره وری و تامین بهداشت عمومی از طریق پیش گیری از بیماری های قابل انتقال به انسان و تولید فراورده های خام دامی سالم می گردد.

وی بیماری های مشترک بین انسان و دام مانند سل گاوی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و هاری را توضیح داد و اعلام داشت: از 1500 عامل شناخته شده بیماری های عفونی در انسان، 50 در صد آنها از دام منشا می گیرند.

وی دامپزشکی را  تخصصی از طب عمومی معرفی کرد و گفت: اگر مراقبت های دامپزشکی در مباحث بیماری های مشترک بین انسان و دام نباشد، شاهد اپیدمی این بیماری ها در سطح کشور و استان خواهیم بود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اذعان داشت: منشا بیماری کرونا از دام می باشد و دامپزشکی تشخیص بیماری مرس را که توسط ویروس کرونا ایجاد می گردد از هفت سال گذشته در شتر انجام می دهد.

دکتر رشیدی با بیان اینکه از منظر تشخیص هم دامپزشکی یک مرجع علمی بسیار توانمند می باشد، افزود: آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص دامپزشکی استان که در مباحث متفاوت تشخیص بیماری های مشترک و سلامت فراورده های خام دامی فعالیت می نماید، توانایی پایش آنتی بیوتیک ها، باقی مانده ها، مایکوتوکسین ها و ...را در فراورده های خام دامی دارد.

وی بیان داشت: دامپزشکی با نمونه برداری و انجام آزمایشات گوناگون از مراکز عرضه،کارخانه ها، کشتارگاه ها و ... نظارت بر عرضه فراورده های خام دامی  را انجام می دهد که این امر مانع از انتقال بیماری های دامی به انسان و تشخیص افزودنی های غیر مجاز از جمله باقی مانده های انتی بیوتیک و فلزات سنگین، مایکوتوکسین ها و ... در این فراورده ها و تولید محصول سالم می گردد.

 

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خواستار نمود بیشتر فعالیت های دامپزشکی در سطح جامعه شد و بیان داشت: با حمایت های مسئولان استانی در ایفای شایسته و مقتدرانه مسئولیت‌ها و وظایف خطیر و ذاتی دامپزشکی سبب نیل به اهداف حوزه دامپزشکی از جمله اتکا به تولیدات داخلی خواهیم شد.

وی ضمن تشکر از مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان کرمان، اعلام داشت: ناظرین شرعی مستقر در 27کشتارگاه استان در کنار ناظرین بهداشتی، نظارت شرعی بر ذبح دام و طیور را در مبحث حلال بودن غذا انجام میدهند.

شایان ذکر است در این نشست که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار گردید، جمعی از روسای اداره کل دامپزشکی استان کرمان و سازمان جهاد کشاورزی استان حضور داشتند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 255949
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه