اجرای طرح ضربتی سمپاشی در خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو توسط شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان
رییس شبکه دامپزشکی سیرجان از اجرای طرح ضربتی سمپاشی د ر جهت اقدامات پیشگیرانه برای شیوع تب کنگو در روستاهای شهرستان خبر داد.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ،دکتر علیرضا زینلی پور اظهار داشت: به منظور کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و ضد عفونی اماکن دامی و مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام،سمپاشی در مناطق پر خطر و دامداریهای سنتی ، میادین دام و کشتارگاهها از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری در شهرستان سیرجان آغاز گردیده است. وی افزود: از آنجایی که بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد اما با توجه به وظیفه ذاتی دامپزشکی در بحث مبارزه با بیماریهای دامی و انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، اقدامات لازم توسط این شبکه در دستور کار قرار گرفت. رییس شبکه دامپزشکی سیرجان از جمله اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی شهرستان را تهیه و توزیع سم و مواد ضد عفونی کننده به مقدار مورد نیاز برای سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام، تشدید اقدامات نظارتی بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاههای دام، مراکز نگهداری و عرضه گوشت اعلام کرد. زینلی پور با اشاره به وجود کنه ای بنام هیالوما در بدن دام و اماکن دامی به عنوان عامل انتقال این بیماری ویروسی، افزود: این بیماری یکی از بیماریهای ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام بوده که عمدتاً از طریق گزش کنه و یا آلودگی با ترشحات دام و انسان بیمار انتقال مییابد و گزش کنه یا تماس با آن، تماس با دام بیمار و ترشحات آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا از عمده راههای انتقال این بیماری ویروسی محسوب میشود. وی به همشهریها این اطمینان را داد که در صورت تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و توجه به برچسب تگ روی لاشه ای که ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده هیچ خطری مصرف کنندگان را تهدید نمی کند اما در این شرایط نگه داشتن گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال و استفاده از دستکش در زمان تمیز و یا خرد کردن گوشت الزامی است. رییس شبکه دامپزشکی سیرجان ، دامپزشکان، قصابان، چوبداران، سلاخان، خانمهای خانه دار و کارکنان بیمارستانها را از جمله افرادی نام برد که بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری قرار دارند و تاکید کرد: در صورت رعایت بهداشت فردی حین کشتار دام توسط افراد مرتبط و جدی گرفتن هشدارهای دامپزشکی توسط آحاد جامعه از بروز این بیماری جلوگیری میشود. وی از دامداران خواست با توجه به اجرای طرح ضربتی سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با عامل انتقال دهنده این بیماری در بدن دام توسط ماموران دامپزشکی نهایت همکاری را با این ماموران داشته باشند و از برداشتن و له کردن کنهها با دست جداً خودداری کنند زینلی پور درباره دیگر بخشهای طرح ضربتی مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، تصریح کرد: آموزش دهیاران، اطلاعرسانی به تمام دامداران از طریق دامپزشکی، سمپاشی و ضدعفونی کردن دامداریها در روستاها ، مناطق عشایری و حاشیه شهر در شهرستان از سوی دامپزشکی و با همکاری بخشداری ها، کنترل تردد و خروج و ورود دامها به شهرستان از سوی نیروی انتظامی، آموزش عمومی در بخشهاو روستاهای شهرستان درباره راههای انتقال عامل بیماری تب کریمه و همچنین هشدار به شهروندان در تهیه گوشت قرمز از مکانهای مجاز در زمره دیگر بخشهای این طرح است.
نظر دهید