• 1397/12/04 - 13:30
  • تعداد بازدید : 499
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان:

آلوده بودن سگهای ولگرد به انواع مختلف انگل

از اقدامات معمول در خصوص سگهای خانگی و صاحبدار خوراندن داروهای ضد انگل در فواصل زمانی مشخص است که این اقدام برای پیشگیری از مبتلا شدن سگ ها به بیماری های انگلی و همچنین انتقال بیماری های انگلی مشترک به انسان ضروری است. اما سگهای بدون صاحب به انگل های مختلفی آلوده هستند که می توانند به طور مستقیم و غیر مستقیم به انسان منتقل شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امپزشکی استان کرمان،  بعضی از انگل های نابالغ یا لاروها با حرکت و مهاجرت کردن در بافت های بدن انسان سبب عوارضی می شوند. این مهاجرت های لاروی در احشا، پوست و چشم اتفاق می افتند.

کرم های گرد (آسکاریس): این انگل ها در روده سگ زندگی می کنند و تخم آنها از طریق مدفوع دفع شده و محیط را آلوده می کند. تخم انگل به مدت طولانی در محیط باقی می ماند و در صورت خورده شدن توسط انسان، لارو این انگل در احشا و ارگان های داخلی بدن انسان مهاجرت می کند و سبب علائم متفاوتی از بیماری می شود. در بسیاری از افراد این عارضه بدون علامت است ولی در عده ای سبب سندرم مهارجرت لارو احشایی می شود. لارو این انگل حتی می تواند به اعصاب وارد شود و یا با ورود به چشم باعث کوری شود.

کرم های قلابدار: این انگل ها نیز در روده سگ سانان زندگی می کنند و تخم آنها از طریق مدفوع دفع می شود. لارو انگل از طریق تماس پوست با آب و خاک آلوده به مدفوع سگ هایی که درمان انگلی نشده اند، و در برخی موارد از طریق خوراکی لارو به بدن وارد می شود. وقتی که لارو به پوست تهاجم کرد، در پوست تونل هایی ایجاد می کنند که در محل آن خارش و قرمزی ایجاد می شود و در صورت درمان نشدن تا چند هفته مهاجرت پوستی ادامه می یابد تا سیستم ایمنی بدن انگل را از بین ببرد.

نوعی دیگر از انگل های گوارشی ژیاردیا است که انگل تک سلولی میکروسکوپی است که در روده بسیاری از پستانداران زندگی میکند و به تعداد زیاد از مدفوع حیوانات و افراد آلوده دفع می شود و در محیط به مدت طولانی باقی می ماند. بیشتر حیوانات آلوده علائمی ندارند و یا در تعداد کمی اسهال دیده می شود. ورود انگل به بدن انسان از راه خوراکی و با خوردن آب و غذای آلوده و یا تماس دست و لوازم آلودخ به  آلودگی های مدفوعی با دهان است. ورود عامل با آلودگی های مدفوعی بویژه در مورد کودکان مطرح است. در انسان آلودگی می تواند بدون علامت و یا همراه با اسهال، تهوع و دل پیچه باشد.

کرم های قلابدار از دیگر انگل های کرمی هستند که در روده حیوانات و انسان زندگی می کنند و از طریق آب و غذای آلوده به مدفوع انسان و حیوانات آلوده به دیگران منتقل شده و سبب بروز علائم گوارشی می شوند.

از آنجایی که انتقال این انگل ها عمدتا از راه خوراکی و خوردن سبزیجات آلوده و بازی کردن در آب، خاک و چمن های آلوده است، کودکان بیشتر در معرض آن ها هستند. از بازی کردن بچه ها در محل های رفت و آمد سگهای بدون صاحب و تماس با خاک جلوگیری کنید و به آنها آموزش دهید که دست خود را در دهان خود نبرند و بعد از بازی و قبل از غذا خوردن دستهای خود را بشویند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6708
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه