• 1398/04/04 - 06:08
  • تعداد بازدید : 497
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود :

آغاز فاز جدید واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین از 25 خرداد ماه

بیماری تب برفکی یکی از مهمترین و استراتژیک ترین بیماری های مسری در دامهای زوج سم می باشد، که در صورت شیوع، خسارات اقتصادی فراوانی را به واحدهای پرورش دام وارد می‌ کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام خبر شروع فاز جدید واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان، افزود: فاز نخست واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی، از 25 خرداد ماه آغاز خواهد شد و به مدت یک ماه اجرایی می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: با عنایت به افزایش تردد نقل و انتقال دام در سطح استان و احتمال خطر شیوع بیماری، پوشش واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستان ها به صورت کامل صورت خواهد پذیرفت و  تمامی جمعیت دام سنگین واکسینه خواهند شد، ضمن اینکه مسئولیت حسن انجام کار  بر عهده رئیس شبکه مربوطه می باشد.

وی در مورد روش اجرای عملیات واکسیناسیون بیان داشت : در راستای کاهش تردد افراد به دامداری های صنعتی با هدف تقویت اصول امنیت زیستی و جلوگیری از انتقال مکانیکی عوامل بیماری زا بویژه این ویروس، روش واکسیناسیون آماده باش (Standby vaccination ) در گاوداری های صنعتی صورت می پذیرد.

وی در مورد این روش توضیح داد : در این متد معرفی گاودار با مکاتبه رسمی به شرکت پخش استانی جهت خریداری مستقیم واکسن و  انجام واکسیناسیون توسط واحد مربوطه با نظارت شبکه صورت می پذیرد.

دکتر رشیدی افزود: در واحدهای نیمه صنعتی، سنتی، روستایی و عشایری نیز اجرای واکسیناسیون با واکسن بهادار صورت می پذیرد.

این مقام مسئول عنوان کرد: کنترل و مانیتورینگ و انجام اقدامات نظارتی مستمر عملیات های واکسیناسیون انجام شده به صورت هفتگی توسط این اداره کل انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه اینکه این بیماری درمان ندارد، افزود : رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار موثر می باشد.

دکتر رشیدی در بیان اقدامات امنیت زیستی که دامداران می بایست جهت پیش گیری از این بیماری رعایت نمایند، گفت : از مهمترین این اقدمات، اطلاع رسانی و گزارش سریع وقوع بیماری به نزدیکترین مرکز دامپزشکی، ضدعفونی جایگاه دام و وسایل مربوطه، عدم خرید و فروش دام و نقل و انتقال بی ضابطه دام و اجتناب از تردد غیرضروری به مراکز پرخطر مانند میادین دام وکشتارگاه می باشد.

دکتر رشیدی در پایان اعلام نمود : از آنجا که این بیماری سبب خسارات اقتصادی و اجتماعی هنگفت از جمله کاهش تولیدات و بهره وری دام می گردد، در خصوص پیشگیری از این بیماری لزوم حمل و نقل با ضابطه تحت نظارت دامپزشکی، روشن و مبرهن می باشد ضمن اینکه این اداره کل با برگزاری رده ‌های آموزشی و ترویجی در روستاها سبب آگاهی بهره برداران شده است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133801
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه