رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد:
مرغ سبز در طول دورۀ پرورش آنتیبیوتیک مصرف نکرده است
گوشتهای مرغ موجود در فروشگاهها فاقد باقیماندۀ دارو هستند | هورمونی وجود ندارد که باعث افزایش وزن مرغ شود
فردایکرمان : مدتی است که در برخی از فروشگاههای کرمان، گوشت مرغی با عنوان مرغ سبز عرضه میشود که آن را مرغ فاقد آنتیبیوتیک مینامند و البته قیمت بیشتری هم نسبت به مرغهای معمولی دارد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی استان کرمان با تایید تولید مرغ سبز در کشور توضیح داد که این مرغ در طول دورۀ پرورش، آنتیبیوتیک مصرف نکرده است.
مینا قاضیزاده در عین حال تاکید کرد که وجود مرغ سبز به معنای این نیست که گوشت سایر مرغهای موجود در فروشگاهها دارای آنتیبیوتیک و باقیماندۀ دارو است.
وی گفت که گوشت مرغ در کشور به سه دستۀ B، A و A+ رتبهبندی شده و مرغ سبز جزو گوشتهایی است که علاوه بر اینکه در طول دورۀ پرورش آنتیبیوتیک مصرف نمیکند در زمان کشتار نیز در کشتارگاههای تمام اتوماتیک تهیه میشود.
قاضیزاده این اطمینان را داد که همۀ مرغهای موجود در فروشگاهها، دورۀ پرهیز دارویی را سپری کردند و فاقد آنتیبیوتیک هستند.
وی در نشست خبری به مناسبت هفتۀ دامپزشکی در پاسخ به سوال خبرنگار فردایکرمان درخصوص ردهبندی گوشت مرغ خام در استان و عرضۀ گوشت مرغ با عنوان مرغ سبز توضیح داد: «گوشت مرغ سبز که در برخی فروشگاهها توزیع میشود اصطلاحا به مرغی گفته میشود که در طول دورۀ پرورش، آنتیبیوتیک مصرف نکرده است که ضوابط خودش را دارد».
قاضیزاده افزود: «این مرغ در طول دورۀ پرورش تقریبا ۵ دوره نمونهبرداری میشود».
وی تاکید کرد: «این موضوع به معنای این نیست که در دیگر مرغها باقیماندۀ آنتیبیوتیک وجود دارد».
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: «یک دورۀ پرهیز دارویی داریم که معمولا در طیور، دامهای سبک و سنگین و آبزیان قبل از کشتار یا صید رعایت میشود و در طیور، دام و هر گوشتی که مصرف میشود قبل از صدور گواهی به مقصد کشتارگاه، آنتیبیوتیک چک و پایش میشود و چنانچه نتایج آزمایش منفی باشد، دام یا طیور به کشتارگاه میرود».
وی خاطرنشان کرد: «مرغ سبز اصلا در طول دورۀ پرورش آنتیبیوتیک مصرف نمیکند اما شهروندان باید از این نظر اطمینان داشته باشند که سایر مرغها یا گوشتهایی که مصرف میکنند هم فاقد آنتیبیوتیک هستند».
قاضیزاده با بیان اینکه مصرف آنتیبیوتیک در طول دورۀ پرورش دام و طیور بهدلیل ابتلا به بیماری طبیعی است، گفت: «گوشت مرغ در سطح کشور رتبهبندی شده و این رتبه بر روی بستهبندی مرغ درج میشود».
وی توضیح داد: «مرغ رتبۀ B در کشتارگاههای معمولی که خط دو یا خط اتوماتیک تخلیۀ شکم ندارند، تولید میشود و تخلیۀ شکم مرغ توسط کارگر انجام میشود. این کشتارگاهها همچنین فاقد چیلر هوا هستند و مرغ در چیلر آبی خنک میشود».
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان کرمان افزود: «مرغ رتبۀ A، مرغی است که در کشتارگاه دارای خط 2 کشتار و تخلیۀ امعاء و احشاء بهصورت مکانیکی انجام میشود که خوشبختانه این نوع کشتارگاه در استان کرمان نیز وجود دارد».
وی یادآور شد: «گوشت مرغ دارای رتبۀ A+ در سطح کشور کمتر تولید میشود. این مرغ علاوه بر اینکه تحت پوشش دورۀ پرورش هستند، در کشتارگاههای خاص بدون دخالت دست آماده میشوند و در چیلر هوایی خنک میشوند».
قاضیزاده تاکید کرد: «تمام مرغهای موجود در فروشگاهها از نظر بهداشتی مناسب و مورد تایید دامپزشکی هستند اما با توجه به رتبهبندی که از طرف سازمان دامپزشکی صورتگرفته، قیمت متفاوتی دارند».
هورمون افزایش وزن مرغ وجود ندارد
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم ادارهکل دامپزشکی استان کرمان نیز در ادامه توضیح داد: «مرغ سبز قابل تولید هست اما در کرمان تولید نمیشود».
محمدمهدی یزدانپناه افزود: «دورههایی که بیشتر حساسیت نسبت به بیماری در طیور وجود دارد معمولا در سنین بالا است و پرورش مرغ سبز دارای یک محدودۀ زمانی برای کشتارگاه، وزن و امکانات بهداشتی است».
وی خاطرنشان کرد: «بهداشت مدیریت، تغذیه و واکسیناسیون ۳ فاکتور در پرورش طیور هستند که اگر این موارد بهصورت استاندارد انجام شود به آنتیبیوتیک نیاز نیست اما بهدلیل اینکه زیرساختهای صنعت مرغداری ما ۱۰۰ درصد درست نیست، ناچار به استفاده از آنتیبیوتیک هستیم».
یزدانپناه همچنین گفت: «جوجه گوشتی در ۴۰ روز به 60 برابر وزن خود میرسد. این کار بدون هورمون انجام میشود و در واقع این مرغ با اصلاحنژاد و پارامترهای ژنتیکی چنین قابلیتی را دارد».
وی بیان کرد: «هورمونی وجود ندارد که باعث افزایش وزن مرغ شود و همچنین این هورمونها بسیار گران هستند و در دسترس قرار ندارند». /پ
نظر دهید