راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
بر اساس گزارش شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی: از جمله راههای پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو پرهیز از مصرف گوشت دام به صورت خام و نیم پز، خودداری از ذبح دام در منزل و مراکز غیربهداشتی، سمپاشی دامداری ها در جهت ازبین بردن کنه ها و رعایت کامل حفاظت فردی هنگام تماس با دام است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی اظهار کرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه ها)، ضروری است گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز مراقب سلامتی خود باشند.
دکتر مهرنوش ملکوتی بیان کرد: به شهروندان توصیه می شود فرآوردههای خام دامی خود را از مراکز مجاز زیرنظارت دامپزشکی تهیه کرده و از ذبح غیر مجاز و غیر بهداشتی دام ها خودداری نمایند زیرا عمده راههای انتقال این بیماری مصرف گوشت آلوده،گزش کنه آلوده،تماس با خون دام آلوده، تماس با لاشه دام آلوده و له کردن کنه و... گزارش شده است.
وی افزود: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر پس از ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد غیرفعال می شود از این رو رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت الزامی است.
نظر دهید