توصیههای دامپزشکی کرمان برای کنترل و کاهش بیماری تب مالت
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: بیماری تب مالت همواره از دغدغههای اصلی سازمان دامپزشکی بوده و هر ساله اقداماتی جهت کنترل این بیماری بر اساس دستورالعملهای ابلاغی این سازمان در ادارات دامپزشکیانجام میشود.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/33/2025/Jan/29/photo_2025-01-29_09-02-28.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی کرمان، محمود زینالدینی گفت: این اقدامات شامل واکسیناسیون رایگان جمعیت دامی علیه بیماری، اخذ نمونه خون و شیر از دامداریها و مراکز عرضه شیر خام در سطح شهر و ارسال به آزمایشگاه جهت شناسایی و کشتار دامهای آلوده، مبارزه با قاچاق و حمل دام بهصورت غیرمجاز، برخورد با دستفروشان و مراکز غیر مجاز عرضه محصولات دامی، تشویق و ترغیب مردم به مصرف لبنیات پاستوریزه از طریق انجام فعالیتهای آموزشی و ترویجی از اهم اقدامات دامپزشکی است.
وی با اشاره به اینکه تب مالت یک بیماری باکتریایی است که در دام آلوده علامتی ندارد در نتیجه موارد مبتلا بهصورت فاقد علائم در گله است و این امر شناسایی و حذف آنها را دشوار میکند، بیان کرد: اغلب وجود سقطهای مکرر در گله میتواند نشانهایی از وجود این بیماری باشد.
وی ادامه داد: این بیماری از طریق مصرف فرآوردههای دامی غیرپاستوریزه مانند شیر، ماست، بستنی و سایر فرآوردههای دامی غیرپاستوریزه به انسان منتقل میشود.
زینالدینی تاکید کرد: مصرف لبنیات تا حد امکان به صورت پاستوریزه باشد چون حرارت پاستوریزاسیون باعث از بین رفتن عامل بیماری میشود. وی با تاکید بر اینکه دامداران به دلیل احتمال تماس با دام آلوده بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به این بیماری هستند، گفت: انجام واکسیناسیون دامها علیه بیماری و توجه به سقطهای مکرر در گله، مراجعه به دامپزشکی و تست و کشتار دامهای آلوده، عدم تماس با ترشحات سقطی، تهیه فرآوردههای لبنی پس از جوشانیدن شیر و خودداری از مصرف فرآوردههای جوشانده نشده مثل آغوز از اهم اقدامات لازم در پیشگیری از بیماری است.
نظر دهید