• 1391/03/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 205
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری تب كریمه كنگو به سادگی قابل پیشگیری است

بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک است که به دلیل عدم وجود علائم مشخص در بدن دام تنها را پیشگیری از آن رعایت نمودن اصول بهداشتی می باشد.

غلامرضا زیدآبادی مدیر كل دامپزشكی استان كرمان در جمع خبرنگاران گفت: تب كریمه كنگو  یك بیماری جدید نیست این بیماری مشترك از سال 54 در ایران شناسایی شده است.

زیدآبادی در خصوص راههای انتقال این بیماری گفت: عامل این بیماری خونریزی دهنده، ویروسی است كه از طریق نیش كنه به حیوانات و انسان منتقل می شود، تماس با ترشحات در هنگام ذبح حیوان آلوده یا تماس با ترشحاتی خونی انسان آلوده راه دیگر انتقال بیماری می باشد.

وی با اشاره به اینكه یكی از عادات خطرناك دامداران ما له كردن كنه با دست است افزود: له نمودن كنه با دست می تواند موجب انتقال این بیماری به انسان شود.

مدیركل دامپزشكی استان كرمان با با مهم خواندن نقش كنه ها در گسترش این بیماری عنوان داشت: در فصول گرم سال به دلیل افزایش كنه ها احتمال انتقال این بیماری به انسان بیشتر می باشد لذا دامداران می بایست مبارزه با انگل های خارجی علی الخصوص كنه ها را جدی بگیرند.

وی با بیان اینكه پیشگیری از این بیماری بسیار ساده تر از درمان آن است گفت: با رعایت نكاتی ساده مانند سم پاشی دامها و جایگاههای نگهداری دام، عدم تماس مستقیم با كنه ها،عدم خرید دام از مراكز نا معتبر و خودروهای عبور، كشتار دام در كشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی حین كشتار دام ، می توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمود.

زیدآبادی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینكه این ویروس به راحتی در گوشت از بین می رود گفت: توصیه می كنیم مردم شریف استان پس  از تهیه گوشت تازه آنرا 24 ساعت در دمای یخچال نگهدارند و سپس مصرف نمایند.

زیدابادی با اشاره به اینكه خوردن گوشت حیوانات به ندرت منجر به انتقال این بیماری می‌شود فقط در مواردی كه گوشت حیوان آلوده خوب نپخته باشد احتمال انتقال بیماری وجود دارد تاكید كرد: علت اصلی انتقال این بیماری تماس با ترشحات یا خون حیوان آلوده است.

وی با بیان اینكه  گوشت دارای مهر دامپزشكی از سلامت كافی برخوردار است ادامه داد:مردم گوشت دارای مهر دامپزشكی را با اطمینان خاطر مصرف نمایند البته توصیه ما این است كه دو نكته كلیدی نگهداری گوشت 24 ساعت در دمای یخچال و  پخت صحیح گوشت را جدی بگیرید.

مدیركل دامپزشكی استان كرمان جامعه در معرض خطر را اینگونه بر شمرد: دامداران، سلاخان،قصابان، دامپزشكان،پزشكان و پرستاران  جامعه در معرض خطر می باشند.

وی  ادامه داد: علائم بیماری تب كریمه كنگو در انسان تب، دردهای عضلانی و استخوانی، خونریزی از دهان، لثه، بینی و حتی دستگاه گوارش، مشاهده خون در مدفوع، استفراغ خونی و ادرار خونی است و در مراحل پیشرفته منجر به مرگ فرد می‌شود.

زیدآبادی گفت: وجود هرگونه علائم تب،بدن درد و خون ریزی نمی توان نشانه بیماری تب كریمه كنگو باشد.

غلامرضا زیدآبادی مدیركل دامپزشكی استان كرمان در پایان با آسان خواندن راههای پیشگیری این بیماری مجداً تاكید نمود: تنها  راه پیشگیری از بیماری تب كریمه كنگو  رعایت اصول بهداشتی شامل عدم له نمودن كنه با دست،سم پاشی منظم دامها و جایگاه نگهداری آنها، رعایت اصول بهداشتی حین كشتار،نگهداری گوشت 24 ساعت قبل از مصرف در یخچال می باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 180557
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید