مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد:
انجام بیش از 200 هزار مورد نمونه برداری از مزرعههای پرورش طیور استان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر محمد خلیلی وند مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: در 10 ماهه امسال بیش از 200 هزار مورد نمونه برداری از مزرعههای پرورش طیور استان توسط نیروهای اداره کل دامپزشکی استان کرمان صورت گرفته است که از این تعداد 6735 آزمایش سرمی و 2300 نمونهگیری سوآپ به بیماری آنفلوانزای طیور اختصاص داشته است.
وی با اشاره به قابل انتقال و مسری بودن بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک است که قابلیت انتقال به انسان را دارد.
دکتر خلیلی وند ادامه داد: خصوصیت این بیماری در طیور واگیردار بودن، تلفات ناگهانی و بالا به همراه علائم دیگر از جمله خونریزی در ساق پا و کاهش مصرف آب و دان و نیز کاهش تولید است که میتواند به عنوان زنگ خطر برای این بیماری باشد.
دکتر خلیلی وند گفت: پرندگان مهاجر میتواند خطر انتقال بیماری را به واحدهای صنعتی و روستایی اطراف تالاب افزایش دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: استان کرمان به دلیل وجود تالابها و آبگیرها یکی از استانهای در معرض خطر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.
وی بیان کرد: با توجه به تداوم هوای سرد و زمستانگذرانی پرندگان مهاجر در استان و قرار گرفتن استان در مسیر کوچ پرندگام وحشی آبزی، ضرورت آمادهباش و پیشگیری از بیماری این بیماری بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان کرمان همه ساله در این ایام اقدامات پیشگیرانه خود را به کار میگیرد تا این ویروس از پرندگان مهاجر به واحدهای استان سرایت نکند.
وی عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون 28 میلیون 331 هزار قطعه جوجهریزی در استان کرمان وجود داشته است.
وی افزود: همچنین به منظور پیشگیری از بیماری های طیور تاکنون 200 مورد بازدید از مرغداریها و مراکز پرورش طیور بومی استان انجام شده است و همچنین واکسیناسیون مزارع پرورش مرغ اجداد و مادر انجام می گیرد.
دکتر خلیلی وند با بیان اینکه با تمهیدات دامپزشکی استان کرمان طی سالهای اخیر مواردی از رخداد این بیماری در استان مشاهده نشده است.
او با تاکید بر اهمیت و حساسیت این بیماری از جنبههای اقتصادی و بهداشت عمومی و ضرورت پیشگیری از آن، از مرغداران و فعالان پرورش طیور استان کرمان خواست تا ضمن رعایت موارد بهداشتی و قرنطینهای در واحدهای پرورش سنتی و صنعتی، توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان همچنین مرغداران و فعالان پرورش طیور سنتی و صنعتی درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تلفات احتمالی و مشکوک یا کاهش مصرف آب و دان در مزرعههای پرورش طیور موضوع را در سریعترین زمان ممکن به مسئولان فنی مزرعهها و نیز نزدیکترین مرکز دامپزشکی گزارش کنند.
نظر دهید