• 1392/08/09 - 12:00
  • تعداد بازدید : 293
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

افزایش تقاضای واكسن ضدهاری در رفسنجان/ سگ‌های ولگرد تهدیدی علیه سلامت

در حالی مسئولین از افزایش مراجعه شهروندان رفسنجانی به مراکز درمانی برای دریافت واکسن هاری خبر می‌دهند که حضور سگ‌های ولگرد آنقدر زیاد و بارز شده که این حیوانات حتی در روز بدون هیچ هراسی در معابر عمومی پرسه‌زنی کرده و سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، تعداد زیاد سگ‌های ولگرد كه اكثر آنها ناقل بیماری خطرناك هاری هستند زنگ خطر را برای ساكنان در روستاهای رفسنجان به صدا درآورده است. اگر تا چندی پیش، سگ‌ها بعد از نیمه شب در خیابان‌ها و معابر روستاهای رفسنجان دیده می‌شدند اما مدت زیادی است كه تعداد این سگ‌ها آنقدر زیاد شده كه روزها نیز در حال پرسه زدن هستند و این موضوع نگران‌كننده به نظر می رسد.


نگرانی كه به درون خانواده ها راه پیدا كرده و آنان نگران گازگرفتگی فرزندانشان توسط این سگ‌ها هستند كه چه بسا ناقل بیماری هاری باشند.


متولی معدوم كردن سگ‌های ولگرد در روستاها، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی هستند كه در آن سوی قضیه اگر چه تلاش‌هایی در روستاهای رفسنجان برای معدوم‌سازی این سگ‌های ولگرد در حال انجام است اما به نظر می‌رسد این تلاش‌ها است و اراده بیشتری برای این قضیه لازم است. تلاشی كه باید جمعی و در همه روستاها صورت بگیرد تا نتیجه رضایت بخش باشد.


تلاش مسئولان برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در رفسنجان ناكافی است


رضا منصورآبادی ساكن روستای همت آباد رفسنجان در این باره به مهر می گوید: تعداد سگها در روستا زیاد است به نحوی كه ساعت 12 شب به بعد شاید حدود 30-40 سگ در كوچه ما سر و صدا می‌كنند. حتی گاهی سر و صدای زیاد این سگها باعث وحشت اعضای خانواده می شود و واقعا نمی دانیم چگونه می توان از شر این سگها خلاص شد!


به گفته این شهروند رفسنجانی دلایلی برای زیاد شدن سگ‌ها در روستای همت آباد وجود دارد كه می‌توان به نزدیكی باغات به روستا، وجود گله‌های گوسفند و ریختن آشغال در برخی مكان‌ها اشاره كرد.


منصورآبادی تلاش دهیاری روستا را برای معدوم سازی سگ‌ها ناكافی می‌داند و می گوید: می‌توان گفت دهیاری كار خاصی برای معدوم‌سازی سگ‌ها انجام نداده است.


سگ‌های ولگرد تهدیدی برای سلامتی شهروندان


علی قرائی نوجوان ساكن روستای مهدی آباد رفسنجان نیز می‌گوید: تعداد سگ‌ها در روستاها به شدت افزایش یافته است و باید مسئولین فكری برای آن بردارند. چندی پیش اطلاع دارم كه یك خودرو به خاطر اینكه با یك سگ برخورد نكند با خودروی دیگری تصادف كرده است.


قرائی معتقد است اگر چه اكثر دانش آموزان با سرویس به مدرسه می‌روند اما برای تعدادی كه با موتورسیكلت یا پیاده به سوی مدرسه می روند این موضوع می‌تواند خطرآفرین باشد.


حضور سگ‌های ولگرد در معابر عمومی زندگی مردم را مختل كرده است


یكی دیگر از اهالی ساكن هرمزآباد نیز به مهر می‌گوید: اگر در گذشته سگ‌ها را در پاسی از شب و در خلوت خیابان‌ها می‌دیدیم اما الان به وضوح در روز روشن در حال پرسه زدن هستند.


علی حسنی اظهار می‌دارد: در هرمزآباد اراده كافی برای معدوم كردن سگها وجود ندارد چون اگر غیر از این بود سگهایی كه در روز روشن در كنار خیابان‌ها پرسه می‌زدند را معدوم می كردند.


وی ادامه می‌دهد: سگ‌های ولگرد عملا امكان پیاده‌روی و قدم زدن در شب‌ها را از مردم گرفته‌اند چرا كه به طور مثال طرف این احتمال را می دهد كه با یك یا چند سگ ولگرد برخورد كند و همین است كه شاید او را از پیاده روی منصرف كند.


معدوم سازی بیش از 400 سگ ولگرد در روستاهای بخش مركزی رفسنجان


همانگونه كه اشاره شد در كنار افزایش بی اندازه سگها در روستاهای رفسنجان اما تلاشهایی برای معدوم‌سازی این سگها بوسیله دهیاری‌ها و شوراها در حال انجام است.


بخشدار مركزی رفسنجان در این باره به مهر می گوید: از ابتدای سال تاكنون در روستای هرمزآباد 30 قلاده، اسلام آباد 87 قلاده، قاسم آباد 50 قلاده، عباس آباد حاجی 120 قلاده، مهدی آباد سردار 20 قلاده، همت آباد علیا 15 قلاده، فتح آباد 10 قلاده، عرب آباد 70 قلاده و محمدآباد میثم 20 قلاده معدوم شده اند.


محمد حسنی اضافه می كند: ما در زمینه معدوم سازی سگهای ولگرد تأكید زیادی به دهیاران داشته ایم و همواره پیگیر هستیم و البته آنها نیز تاكنون تلاش خود را انجام داده اند.


معدوم سازی سالانه 1000 سگ در شهر رفسنجان


وجود تعداد زیاد سگهای ولگرد در شهر رفسنجان نیز مردم و شهروندان را به ستوه آورده و هر هفته پیامی را در ستونهای پیامهای مردمی جراید محلی این شهر را به خود اختصاص داده است.


مدیر روابط عمومی شهرداری رفسنجان در تازه ترین آمار معدوم سازی سگهای ولگرد در رفسنجان می گوید: سالانه بیش از هزار قلاده سگ ولگرد در رفسنجان معدوم می شوند.


حمید نجم الدینی می افزاید: این در حالی است كه از ابتدای سال 90 تاكنون سه هزار و 596 قلاده سگ ولگرد در این شهر معدوم شده كه 611 قلاده آن مربوط به شش ماهه اول سال جاری بوده است.


وی با اشاره به اینكه این تعداد سگ به روشهای مختلف از جمله مرگ آرام، اسلحه و طعمه گذاری معدوم شده اند، تصریح كرد: از این تعداد هزار و 968 قلاده توسط یك اكیپ از مشهد كه در زمینه معدوم نمودن سگهای ولگرد فعالیت داشتند به روش مرگ آرام معدوم شدند.


نگهداری هر نوع حیوان در منازل تهدیدی علیه سلامتی است


خبرنگار مهر در زمینه خطر انتقال بیماری هاری توسط سگ‌های ولگرد به انسان نظر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی رفسنجان را جویا شد. احمد جمالی‌زاده در این باره می‌گوید: اصلی‌ترین راه سرایت بیماری هاری بوسیله حیوانات اهلی و وحشی همچون گاو، گربه سانان، گوسفند، سگ، گربه، گرگ، روباه، خفاش و حیوانات دیگر كه معمولا از راه گاز گرفتگی و یا یك زخم باز كه با بزاق آنها تماس پیدا نماید به انسان منتقل می شود. فردی كه توسط حیوان هار، دچار گاز گرفتگی شده در صورت دیر مراجعه كردن به مراكز درمانی و عدم درمان و ابتلا به هاری، محكوم به مرگ است.


وی ادامه می‌دهد: در مورد گربه و گربه سانان از طریق پنجه كشیدن انتقال بیماری صورت می‌گیرد، زیرا گربه دائما مشغول لیسیدن پنجه‌هایش بوده و پنجه‌ها آلوده به بزاق می‌شوند و در موقع پنجه كشیدن می تواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل نماید.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی رفسنجان شست و شوی زخم مربوط به گازگرفتگی حیوان و بخیه نكردن و باز بودن زخم را بسیار مهم دانست و تصریح كرد: اساس پیشگیری و درمان هاری این است كه شخص گزیده شده از طریق حیوان، سریعا و در ساعات اولیه پس از گزش حیوان، زخم باید با آب و صابون در چند نوبت و به مدت چند دقیقه عمیقا شستشو داده شود و در جریان آب سیال قرار گیرد، سپس واكسن ضدهاری دریافت و درمان شود.


جمالی زاده با اشاره به اینكه جای هیچ حیوانی در منزل مسكونی نیست، گفت: نگهداری هر نوع حیوانی در منزل عوارضی دارد كه تشخیص برخی از این عوارض و بیماری ‌ها در افراد مبتلا بسیار دشوار است و تشخیص آن در برخی دیگرامكان‌ پذیر نیست و صاحبان سگ و گربه و به ‌خصوص كوچكترها بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.


افزایش مراجعین دریافت واكسن ضد هاری در رفسنجان


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی رفسنجان آمار مراجعین برای دریافت واكسن ضد هاری به این مركز از ابتدای سال را حدود هزار نفر اعلام كرد و افزود: این آمار نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است.


جمالی زاده با بیان اینكه 85 درصد از افراد كه به بیماری هاری دچار می شوند از طریق گزیدگی با سگ است، توصیه كرد: افرادی كه به هر عنوان توسط هر حیوانی گزیده می شوند خود درمانی نكنند و فورا به پزشك مراجعه كنند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 178482
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید