نظارت ۱۴ تیم دامپزشکی شهرستان کرمان در طرح ویژه عید قربان
زین الدینی گفت: در طرح ویژه عید قربان، ۱۱ تیم ثابت و ۳ تیم سیار دامپزشکی شهرستان کرمان، نظارتهای بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی را انجام میدهند.
محمود زین الدینی گفت: با توجه به انجام سنت حسنه قربانی دام در روز عید قربان، طرح تشدید نظارتهای بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی در این روز در شهرستان کرمان نیز اجرا میشود.
وی افزود: در این طرح ۱۱ تیم ثابت و ۳ تیم سیار دامپزشکی نظارتهای بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی را انجام میدهند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان بیان داشت: این تیم ها متشکل از ۶ دکتر دامپزشک، ۱۸ بازرس بهداشت گوشت و ۲ ناظر شرعی میباشند که از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر نظارت بهداشتنی بر دامهای قربانی را به صورت کاملا رایگان انجام می دهند و انتظار میرود شهروندان همکاری لازم را با آن ها داشته باشند.
وی تصریح کرد: شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با سازماندهی تیمهای ویژه عید قربان، از هنگام خرید دام تا معاینات پیش و پس از کشتار آماده ارائه خدمت به شهروندان میباشد.
زین الدینی بیان کرد: رعایت موازین و اصول بهداشتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در خصوص ذبح دامهای قربانی و پیامدهای رعایت نکردن آن ها و مخاطرات ناشی از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام به ویژه در فصل گرما که احتمال بیماریهای انگلی و ویروسی مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را افزایش مییابد، بسیار ضروری است.
وی گفت: بازرسان بهداشتی و ناظران شرعی دامپزشکی با استقرار در نقاط مختلف شهرستان و بخشهای تابعه به ویژه در محل کشتارگاههای دامی، بر دامهای کشتاری قبل و بعد از کشتار نظارت میکنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه برای جلوگیری از وقوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بایستی مردم از کشتار دام در خانهها و معابر عمومی خودداری کرده و صرفا کشتار دامهای قربانی را در کشتارگاههای دام و یا مکانهای تعیین شده با نظارت بهداشتی و شرعی انجام دهند، گفت: برای از بین بردن خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو پیش از استفاده گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند و سپس استفاده کنند.
وی تصریح کرد: افراد در هنگام استفاده و قطعه بندی گوشت از دستکش استفاده و از مصرف گوشت و جگر نیم پز خوداری کنند.
نظر دهید