۱۴۰۰ قلاده سگ در شهرستان بم علیه بیماری هاری واکسینه شدند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ، مسعود اسدی پور رئیس دامپزشکی در شرح بیماری هاری عنوان نمودند: بیماری هاری به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب می شود و در صورت ابتلای انسان یا حیوان به این بیماری و عدم رسیدگی به موقع منجر به مرگ حتمی خواهد شد.
اسدی پور در خصوص علایم بیماری گفت: از مهمترین نشانه های این بیماری، علائم غیر عادی در رفتار دام مانند ترشح بزاق،عدم توانایی بلع، گوشه گیری، بی رغبتی به غذا، ترس از آب و نور، حملات غیر قابل کنترل ، گاز گرفتن اجسام، ناله کشیدن و درنهایت فلجی و مرگ می باشد .
وی در ادامه افزود: این بیماری در انسان و دام درمان ندارد و تنها راه کنترل آن انجام اقدامات پیشگیرانه است که از موثرترین و مهمترین راههای پیشگیری و کنترل این بیماری، واکسیناسیون سالیانه سگها بویژه سگهای صاحب دار و اتلاف سگهای ولگرد می باشد و آموزش در این خصوص در قدم های بعدی قرار دارد .
مسعود اسدی پور از انجام واکسیناسیون بیش از هزار و سیصد قلاده سگ از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و گفت: در تمام مناطق شهرستان بم سگهای صاحب دار که عمدتا سگهای خانگی و سگ گله هستند بصورت رایگان علیه بیماری هاری واکسینه می شوند
اسدی پور در توصیف بیماری هاری بیان کرد: ویروس عامل این بیماری به مقدار فراوان در ترشحات بزاق حیوان مبتلا به هاری وجود دارد و از اصلی ترین راههای انتقال این بیماری گاز گرفتگی توسط حیوان هار یا پنجه کشیدن سگ، روباه و یا گربه سانان دیگر می باشد، همچنین ویروس های موجود در بزاق از طریق تماس با پوست ز خمی و خراشیده نیز منتقل می شوند .
رئیس شبکه دامپزشکی بم افزود: به شهرداری، بخشداری ها و دهیاری ها توصیه می کنیم که حیوانات ولگرد مخزن بیماری های مختلف تهدید کننده سلامت انسان و حیوان هستند و با توجه ویژه به موضوع رعایت حق حیات همه جانداران ، بحث سگهای بلا صاحب نیازمند مدیریتی واحد و حساب شده است. همچنین کنترل سگهای بلاصاحب می تواند از بروز بیماریهای پوستی مانند جرب و بیماریهای قارچی در این سگها که به دلیل تغذیه از زباله های شهری می باشد، بطور چشمگیری جلوگیری به عمل آورد.
این مقام مسؤل در پایان با تاکید بر اینکه ضروری است گزیدگی های هاری گزارش شود ، از همشهریان محترم خواست: به منظور جلوگیری از ابتلای به بیماری هاری نسبت به واکسیناسیون سگهای خانگی و سگهای ص احب دار روستایی و سگ های گله اقدام نمایند و از نزدیک شدن به گوشت خواران اهلی بدون صاحب و نیز گوشتخواران وحشی مثل روباه خودداری نموده و در صورت مواجهه اقدامات اولیه شامل شستشوی مداوم ناحیه گزش با آب و صابون و مراجعه سریع به مراکز بهداشتی و درمانی را انجام دهند.
نظر دهید