اجرای طرح بازرسی و نظارت بهداشتی بصورت ویژه در روز عید سعید قربان توسط اداره دامپزشکی شهرستان انار
دکتر کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار گفت: با توجه به فرا رسیدن ماه ذی الحجه و عید سعید قربان ضمن تبریک و تهنیت این روز، بازرسان بهداشتی این اداره در روز عید سعید قربان از ساعت 6 صبح لغایت 14 بعد از ظهر، نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی را به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت های قربانی و تأمین بهداشت عمومی را بصورت ویژه انجام می دهند. این بازرسان بصورت اکیپ های ثابت و سیار در محل اداره دامپزشکی، سطح شهر و کشتارگاه دام انار مستقر می باشند .
دکتر شفائی افزود : با هماهنگی های انجام شده با شهرداری محترم شهر انار کشتارگاه دام این شهرستان در روز عید سعید قربان در ساعت مذکور آماده ارائه خدمات بصورت رایگان می باشد.
وی گفت : توصیه می شود همشهریان عزیز به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام ( بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و ... ) دام های قربانی خود را در کشتارگاه دام شهرداری شهر انار با رعایت اصول و موازین بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی از قبیل ماسک، عینک، دستکش، روپوش مخصوص، کلاه، چکمه و ... تحت نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی و شرعی ذبح نمایند و بلافاصله به قسمت پیش سردکن منتقل شده و به مدت 24 ساعت در دمای 4 تا 0 درجه سانتیگراد نگهداری شده و در طی این مدت به دلیل جمود نعشی و کاهش PH لاشه در صورت وجود عامل بیماری در داخل لاشه به راحتی از بین می رود.
در پایان دکتر کامران شفائی گفت : با توجه به احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و احتمال انتقال بیماری از طریق دام، ترشحات دام و گوشت قربانی ضروری است که هنگام تماس با گوشت تازه و خرد کردن از دستکش، ماسک، عینک و سایر وسایل حفاظت شخصی استفاده گردد و گوشت تازه قربانی و احشاء پیش از مصرف حداقل 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری گردد و از خوردن کلیه، جگر و ... بصورت خام و نیمه پز جدا خودداری گردد. این اداره آماده پاسخگوئی به سئوالات همشهریان گرامی و هماهنگی های لازم جهت انجام نظارت بهداشتی بر دام های قربانی با شماره های تماس 34387860 و 34386695 می باشد
نظر دهید