هشدار دامپزشکی سیرجان برای جلوگیری از گرمازدگی دام و طیور
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان گفت: با توجه به گرمای هوا دامداران و مرغداران تدابیر لازم برای کاهش استرس گرمایی را لحاظ کنند.
دکتر محمدرضا صادقی پور گفت: استرس گرمایی سبب کاهش مصرف غذا میشود به ویژه در طیور گوشتی سبب کاهش رشد و در طیور تخم گذار منجر به کاهش اندازه و میزان تولید تخم مرغ میشود لذا برای غلبه بر مشکل در فصول گرم ضمن کاهش تراکم سالنها و تشدید تدابیر مدیریتی و بهداشتی، بیش از دیگر ایام سال برای جمع آوری سریع تلفات احتمالی در سالن و بهبود کیفیت تغذیه طیور خود اقدام کنند
وی افزود:لذا به مرغداران توصیه میشود در زمان گرمای زیاد و احتمال قطعی برق و لزوم تامین برق اضطراری برای مواقع قطعی برق آمادگی لازم را برای مقابله با استرس گرمایی داشته باشند.
ایشان همچنین با اشاره به اینکه در زمان گرما آب بیشتری توسط طیور مصرف میشود بیان کرد: بهتر است آب خنک و کم نمک در اختیار گله قرار داده شود تا به کاهش دمای بدن آنها کمک کند و بهتر است در ساعتهای خنکتر (صبحها و عصر ها) به آنها غذا داد. همچنین مرغداران میتوانند با درختکاری در محوطه مرغداری، جلوگیری از تابش مستقیم خورشید و رنگ آمیزی دیوارهای بیرونی سالن با رنگ سفید برای انعکاس نور آفتاب، ایزولاسیون سقف سالنها با مواد عایق مثل پشم شیشه، استفاده بهینه از مه پاش، کولر آبی یا پوشال مرطوب در مدخل ورودی هوای سالنها و افزایش نسبی تهویه و سرعت جریان هوا البته تا حدی که باعث افزایش تبخیر در طیور نشود، از بروز خسارات مستقیم و غیر مستقیم استرس حرارتی جلوگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه دامداران بایستی نسبت به تامین و ذخیره سازی اب به منظور کاهش دمای بدن حیوانات خصوصا دامهای تازه متولد شده فراهم کنند تصریح کرد: دامداران بایستی از چرای دام در ساعات گرم هوا که خورشید بصورت مستقیم میتابد جلوگیری کرده و آنها را به مکانهای مسقف و دارای سایه منتقل کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان با اشاره به اینکه گرما سبب کاهش مصرف غذا در دام و طیور و سبب ایجاد استرس گرمایی میشود بیان کرد: با شروع فصل تابستان و افزایش دما امکان تکثیر و فعالیت کنهها افزایش یافته و از آنجا که کنهها بعنوان ناقل بیماریهای مشترک مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و انواع بیماریهای دامی محسوب میشوند بنابراین رعایت الزامات و هشدارهای دامپزشکی ضروری است.
نظر دهید