هشدار جدی اداره دامپزشکی نرماشیر درخصوص بیماری هاری: ساماندهی سگهای ولگرد ضروری است
هاری یکی از مهلکترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است که سگ و گربه از ناقلین اصلی این بیماری هستند؛ با توجه به این که سطح تماس و ارتباط این حیوانات با جمعیت انسانی بیشتر از سایر حیوانات است، خطر انتقال بیماری به انسان بیشتر، و پیشگیری و مقابله با آن بسیار مهم است.
رئیس اداره دامپزشکی نرماشیر در خصوص بیماری هاری گفت: واکسیناسیون سگهای صاحب دار گله و نگهبان روستایی علیه بیماری هاری توسط اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی بهصورت رایگان انجام می گردد.
وی با بیان اینکه تعداد سگهای ولگرد همچنان در حال افزایش است، گفت: همکاری میان اداره حفظت محیط زیست، شهرداری ها و دامپزشکی میتواند خسارات و تلفات را تا حد زیادی کاهش دهد.
وی در ادامه تصریح نمود: همشهریان باید به منظور جلوگیری از افزایش تعداد سگهای ولگرد از غذا دادن به آنها خودداری کنند، زیرا این اقدام منجر به ازدیاد جمعیت سگ ها و همچنین باعث شده تا سگهای ولگرد از حاشیه به داخل شهر وارد شوند که در نتیجه این نزدیکتر شدن فاصله، جمعیت انسانی دچار مخاطره می گردد.
ایشان در شرح راههای انتقال بیماری هاری افزود :تمامی حیوانات اهلی و وحشی پستاندار خونگرم اعم از گوشتخوار، علفخوار ، جوندگان و ... به بیماری حساس بوده و به هاری مبتلا می شوند. بنابراین راه اصلی سرایت بیماری شامل گاز گرفتن و کشیدن پنجه، زخم و خراش ایجاد شده در پوست توسط حیوان و لیسیدن لب، چشم و بینی توسط حیوان می باشد.
دکتر زارعپور سگ های بلاصاحب را یک تهدید جدی در امر بهداشت و سلامت جامعه بر شمرد و بیان کرد: گازگرفتگی توسط کلیه حیوانات را علی رغم ظاهر سالم حیوان باید جدی گرفت لذا به شهروندان توصیه نمود در صورت هر نوع حیوان گزیدگی با مراجعه به اولین مرکز درمانی نسبت به شستوشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و مواد ضدعفونی کننده، واکسیناسیون و تزریق بهموقع سرم ضد هاری، اقدام نمایند تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
رئیس اداره دامپزشکی نرماشیر در پایان بر کنترل بیماری هاری از طریق پیشگیری از گزش سگ و همکاری مردم با اکیپهای دامپزشکی جهت انجام واکسیناسیون سگ ها تاکید کرد و از دامداران خواست با دیدن علایم بیماری هاری از جمله آبریزش، حالت تهاجمی و نعره زدن یا برعکس، گوشهگیری و ترس از آب و نور، دویدنهای بیهدف و حمله به اهالی، در اسرع وقت موضوع را برای پیگیریهای بعدی به اداره دامپزشکی 034-44270700 اطلاع دهند.
نظر دهید