بیماری هاری؛ تهدیدی برای انسان و حیوانات
شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی اعلام کرد:بیماری هاری یک بیماری ویروسی، خطرناک و شدیدا کشنده و مشترک میان انسان و حیوان است. این بیماری در تعداد زیادی از کشورها از جمله ایران، به شکل بومی، وجود دارد و جزء مشکلات مهم بهداشت عمومی به شمار می رود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی اظهار کرد: ویروس هاری از طریق گاز گرفتن حیوان مبتلا به انسان و سایر حیوانات خونگرم منتقل می شود و بزاق مبتلایان به این بیماری سرشار از ویروس است.علائم بالینی این بیماری در حیوانات شامل تغییرات رفتاری و رفتار های غیر طبیعی، بی اشتهایی و تحریک پذیری است که طی یک تا دو روز افزایش می یابد. حیوان حالت تهاجمی داشته و تمایل زیادی به گاز گرفتن دارد و به علت فلجی در عضلات حلقی قادر به بلعیدن بزاق خود نیست که منجر به افزایش بزاق و تغییر صدای حیوان می شود. در شکل آرام یا بی صدای بیماری نیز علائم فلجی مشاهده می شود که از عضلات سر و گردن شروع می شود و باعث اختلال در بلع می شود. فلجی به دست ها و پا های حیوان نیز گسترش می یابد و در نهایت منجر به مرگ حیوان می شود.
دکتر ملکوتی در خصوص پیشگیری و مقابله با پیامدهای گاز گرفتگی گفت: تمام افرادی که مورد گزش قرار میگیرند، باید برای انجام اقدامات پیشگیری از بیماری (شستن هر زخم به مدت ۲۰ دقیقه با آب پرفشار و صابون، ضدعفونی زخمها، تزریق واکسن و سرم ضد هاری، تجویز آنتی بیوتیک لازم و سایر اقدامات براساس وضعیت گزش و فرد حیوان گزیده)، به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
وی ادامه داد: از مهمترین راههای پیشگیری از هاری در انسان، پیشگیری و کنترل هاری در سگهای صاحب دار از طریق واکسیناسیون آنهاست و همچنین بایستی برنامههای کارآمد و عملی در ارتباط با کنترل و مدیریت سگهای ولگرد لحاظ گردد.
نظر دهید