• 1401/03/17 - 06:09
  • تعداد بازدید : 883
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی عنوان نمود:

ایمنی غذایی بخش حیاتی از امنیت غذایی است

هفتم ژوئن ( 17 خرداد) روز جهانی ایمنی مواد غذایی نامگذاری شده است که هر ساله به ‌منظور یادآورشدن اهمیت و نقش بیماری‌ها با منشا غذا و توجه به پیشگیری از این بیماری‌ها و ارتقای سطح آگاهی جامعه گرامیداشت این روز بعنوان، روز جهانی ایمنی غذا انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: هدف از گرامی‌داشت این روز، جلب توجه همگانی و ترویج اقداماتی مانند حمایت از صنعت، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق و شکوفایی اقتصادی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار می باشد.

وی اعلام کرد: مسأله امنیت و ایمنی غذا یک موضوع بسیار حساس و راهبردی است و اگر از زنجیره تولید تا توزیع مواد غذایی به خوبی مراقبت شود می‌توان جامعه‌ای سالم داشت.

این مقام مسئول اعلام کرد: یک زندگی سالم، یک اقتصاد سالم، یک سیاره سالم و یک آینده سالم در گروی یک غذای ایمن و سالم می باشد.

این مقام مسئول افزود: ایمنی غذا به همه‌ی اجزاء زنجیره تولید مربوط می‌شود( تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و ...) اما دامپزشکی با نظارت بر سلامت فراورده های خام دامی از مزرعه تا سفره، نقش اصلی در سلامت فراورده های خام دامی ایفا می کند.

دکتر رشیدی گفت: دامپزشکان به عنوان حافظان سلامت غذایی خطر بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام را کاهش داده و سلامتی جامعه بطور مستقیم مرهون تلاش آنان می باشد.

وی با بیان اینکه ایمنی غذایی بخش حیاتی از امنیت غذایی است، اعلام کرد: دامپزشکی به عنوان متولی سلامت مواد غذایی و امنیت غذایی با منشاء دامی، یکی از ارکان اساسی زمینه ساز امنیت غذایی جامعه محسوب می گردد.

دکتر رشیدی با تاکید گفت: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی ذاتی خود عهده دار بهداشت دام و فرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و درنهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه شود.

وی گفت: ایمنی موادغذایی علاوه ‌بر ارتباط تنگاتنگ با امنیت‌غذایی، نقش مهمی در اقتصاد جامعه دارد و به‌ همین ‌دلیل ایمنی و سلامت غذا یکی از ارکان توسعه پایدار در هر جامعه می باشد و دامپزشکی از این منظر هم نقش مهمی ایفاد می نماید.

وی با اعلام اینکه تضمین کیفیت و سلامت فرآورده های خام دامی همراه با افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت این محصولات و تولید فرآورده های سالم و ارگانیک با فعالیت های دامپزشکان محقق می گردد، گفت: بیشترین اقدامات انجام گرفته توسط بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی دراین رابطه شامل کنترل بهداشتی دامداری ها، مراکز تکثیر و پرورش آبزیان و مرغداری ها، کنترل بهداشت کارخانجات تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان، کنترل بهداشتی دام در دامداری ها، کنترل و نظارت بهداشتی برمصرف داروهای دامپزشکی، کنترل و نظارت بهداشتی برتردد و نقل و انتقال دام زنده و فرآورده های آن، نظارت و کنترل بهداشتی برکشتارگاه های دام و طیور و مراکز فرآوری و بسته بندی فرآورده های خام دامی، نظارت وکنترل بهداشتی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و میادین دام می باشد.

وی ضمن اشاره به این نکته که آلودگی خوراک دام به انواع سموم قارچی مثل آفلاتوکسین با فلزات سنگین می تواند مخاطراتی برای سلامت دام و همچنین آلودگی محصولات دامی داشته باشد بیان داشت: دامپزشکی با نظارت بر مراحل مختلف تولید خوراک دام و محصولات دامی در جهت کنترل و حذف این مخاطرات از زنجیره غذایی تلاش می نماید.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در پایان اعلام کرد: از شهروندان عزیز تقاضا داریم در برقراری سلامت غذایی، حامی دامپزشکی باشند و با مشاهده گوشت و یا سایر فراورده های دامی مشکوک بی درنگ از طریق سامانه 1512 در تمام ساعات شبانه روز کارکنان ما را مطلع نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 286861
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید