• 1402/02/10 - 07:06
  • تعداد بازدید : 332
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سرپرست دامپزشکی کرمان درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می‌شود، گفت: شهروندان بایستی به نکاتی از جمله رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه توجه کنند.

دکتر محمود زین الدینی امروز ۹ اردیبهشت ماه با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که با  افزایش دمای محیط در روزها و ماه‌های پیش رو و به تبع آن افزایش فعالیت انگل های خارجی به ویژه کنه ها بین دام ها افزایش می یابد، افزود: نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه‌ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز در معابر، منازل و مراسم مختلف و سمپاشی دامها و اماکن دامی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو و اولویت های شبکه دامپزشکی است.

وی با بیان اینکه این بیماری از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل می‌شود، گفت: شهروندان بایستی به نکاتی از جمله رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه توجه کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری نمایند.

زین الدینی با اشاره به این اینکه هر ساله واحدهای دامداری و جایگاه‌های دام  و کشتارگاه‌های دام شهرستان به خصوص در آغاز فصل گرما سمپاشی می‌شوند، بیان کرد: این عملیات در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی دام از جمله کنه‌ها و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از این انگل ها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) صورت می‌گیرد.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه در کشتارگاه‌های دام قبل از عرضه گوشت به فروشگاه‌های سطح شهرستان، لاشه ها به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد نگهداری می‌شوند گفت: این امر از اقدامات شاخص انجام شده در کشتارگاه‌های شهرستان بوده و دو کشتارگاه دام شهرستان کرمان و بخش ماهان مجهز به اتاق پیش سرد هستند.

وی در ادامه با توصیه به دامداران و تاکید بر اینکه تنها راه مقابله با این بیماری استفاده از وسایل و لباس مناسب و رعایت موارد بهداشتی است، افزود: همه دامها قبل از جابجایی و تردد بایستی سم پاشی شوند و هچنین گواهی بهداشتی قرنطینه ای از شبکه دامپزشکی دریافت نمایند.

زین الدینی در پایان از دامداران خواست:  در نگهداری دام ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف در زمینه کشتار غیر مجاز دام مراتب را از طریق شماره تلفن ۰۳۴۳۲۱۳۴۳۶۶ به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند تا بازرسان این شبکه در اسرع وقت رسیدگی نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان کرمان
  • کد خبر : 300721
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید