• 1402/04/10 - 06:59
  • تعداد بازدید : 345
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
گفتگوی اختصاصی دکتر محمدرضا صادقی پور، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان

تأکید بر رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم، به خاطر حفظ سلامت جامعه و شهروندان است

شهروندان خطر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مانند تب کریمه کنگو، تب مالت و... را جدی بگیرند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان گفت: در آستانه فرارسیدن عید قربان، تمهیداتی اندیشیده شده و جلساتی با سازمان مشاغل شهری شهرداری سیرجان و اتحادیه صنف قصابان با موضوع ویژه عید قربان جهت بررسی اقدامات لازم داشته‌ایم.

دکتر محمدرضا صادقی پور در گفتگو با خبرنگار شیرگان، خاطرنشان کرد: روز عید قربان، طی هماهنگی با شهرداری سیرجان، کشتارگاه‌ صنعتی دام با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روز عید سعید قربان  از ساعت 5 صبح الی 16 عصر فعال و آماده خدمت‌رسانی رایگان خواهد بود، 2 نفر سلاخ از طرف اتحادیه در کشتارگاه مستقر خواهند شد، دامپزشک و بازرس بهداشت گوشت، ناظر ذبح شرعی نیز حضور خواهند داشت و در پروسه، بازرسی‌های مستمر انجام خواهد شد تا گوشت سالم و بهداشتی به دست مصرف‌کننده قربانی برسد.

وی افزود: بیش از 800 بیماری مشترک بین انسان و دام داریم که شامل پرندگان و سایر حیوانات وحشی می‌شود و 60 درصد عوامل بیماری‌زا بین انسان و دام مشترک هستند. در 156 بیماری نوپدید، 73 درصد نیز مشترک است؛ برای مثال می‌توان از بیماری کرونا نام برد که منشأ آن دامی است و ما این بیماری را در شتر داشتیم، البته ویروس کرونای انسانی، جهش‌یافته بود.

رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان ادامه داد: همکاران ما به‌صورت روزانه و مستقیم با خیل کثیری از بیماری‌های مختلف درگیر هستند و در راه دفاع و حفظ سلامت مردم، جهاد می‌کنند. با توجه به رسالت‌های سازمان دامپزشکی، در 3 بخش؛ حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی مانند پیشگیری از بیماری‌ها، درمان و مراقبت و پایش بعد از بیماری نیز اقدامات مختلفی انجام می‌دهیم.

وی گفت: برای مثال بیماری هاری که یک بیماری عصبی است، بعد از منتقل شدن به دام، بسته به نوع و مکان گزش دام، بروز می‌کند و رفتار حیوان را عوض می‌کند.

دکتر محمدرضا صادقی پور بیان کرد: متأسفانه راه‌های انتقال بیماری بروسلوز، تب مالت که ما از آن به‌عنوان بیماری هزارچهره نام می‌بریم، بسیار زیاد است. راحت‌ترین راه انتقال، از طریق تنفس می‌باشد و کسی که در مجاورت دام قرار می‌گیرد، به‌راحتی بیمار می‌شود. این بیماری در انسان، چون باکتری داخل سلولی است، مقابله با آن بسیار سخت است و کسی که درگیر شود، این بیماری تا آخر عمر با او خواهد بود. حتی در صورت درمان، به‌محض ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن یا همزمانی با یک بیماری دیگر و موارد این‌چنینی، دوباره بیمار را اذیت می‌کند.

صادقی پور با تأکید بر اینکه تب کریمه کنگو، جزو بیماری‌های ویروسی، کشنده و حاد است، گفت: این بیماری از طریق ناقل و هم ارتباط مستقیم می‌شود. ناقل این بیماری، کنه‌ای به اسم هیالوما است که در فصل گرم، از طریق دام خون‌خواری و تغذیه می‌کند و دام را بیمار می‌کند. در دام هیچ علائم به خصوصی ندارد، یک تب زودگذری داریم که قابل‌تشخیص نیست اما وقتی‌که وارد بدن انسان می‌شود، عوارض بسیار کشنده و خطرناک و خون‌ریزی‌های شدید در بدن انسان دارد. متأسفانه در سال گذشته یکی از همکاران دامپزشک را در شهرستان رفسنجان به خاطر درگیری با همین بیماری از دست دادیم.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان بیان داشت: تأکید ما بر رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم، به خاطر حفظ سلامت جامعه و شهروندان است. مردم به دلیل ناآگاهی از بیماری‌های مشترک دام و انسان، ناخواسته درگیر این بیماری‌ها می‌شوند.

وی ضمن تبریک فرارسیدن عید قربان به همشهریان سیرجانی، افزود: در روز عید قربان، دامی که در سطح شهر عرضه می‌شود، چون از مکان‌های مختلف و بعضاً شهرهای مجاور آورده می‌شود، باعث می‌شود که اقدامات ما در زمینه پیشگیری برای این تعداد دام کامل نباشد. دام بدون هویت، وارد میدان دام و عرضه می‌شود و مردم نیز خریداری می‌کنند. در همین راستا، تعدادی میدان دام، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آماده استفاده‌شده است. میدان دام شماره ۱؛ واقع در شهرک صنعتی شماره، میدان دام شماره ۲؛ واقع در جنب پل باسفهرجان و مکان عرضه دام موقت شماره ۳ در بلوار نماز، واقع در بلوار بهشت‌زهرا (س) جهت استفاده همشهریان گران‌قدر تعبیه و آماده‌سازی شده است.

صادقی پور در ادامه عنوان کرد: در تب کریمه کنگو، نیش و یا کنه به دلایل مختلف در بدن دام است و مصرف‌کننده‌ای که دام را خریده، متأسفانه با دیدن کنه، اقدام به جدا کردن کنه با دست به روش غیراصولی می‌کند که هم نیش در بدن دام می‌ماند و هم‌خون آلوده دام به دست فرد آغشته خواهد شد که اگر کوچک‌ترین زخم بر دست شخص باشد، سریعاً و به‌راحتی منتقل می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان، ضمن تشکر از همکاری شهرداری محترم و نیروی محترم انتظامی سیرجان و سایر ارگان‌های ذی‌ربط، به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های مشترک عنوان کرد: در بحث کشتار طبق استانداردها، به مدت 24 در پیش سرد کشتارگاه نگهداری می‌کنند که دام، به‌اصطلاح سالم‌سازی شود و جمود نعشی که در دام ایجادشده، اسیدی که در ماهیچه‌ها ذخیره‌شده، در دمای صفرتا 4 درجه پیش سرد، به حالت خنثی درمی‌آید و ویروس‌های خون و لاشه دام، از بین می‌رود.

دکتر صادقی پور در پایان ضمن اشاره به اینکه شبکه دامپزشکی سیرجان در روز عید سعید قربان با ۵ اکیپ سیار، ۵ اکیپ ثابت، ۸ نفر دامپزشک، ۱۰ نفر بازرس بهداشتی گوشت به همراه ناظر شرعی آماده خدمت‌رسانی به همشهریان عزیز در بخش‌های مرکزی، پاریز، زیدآباد، گلستان، نجف شهر، هماشهرو بلورد می‌باشند، گفت: ذبح دام در منازل و معابر به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، چراکه این اقدام می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام شود و همچنین شایان‌ذکر است گوشت قربانی قبل از مصرف جهت اطمینان کامل از سلامت آن حتماً به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود ضمناً شهروندان جهت پاسخ‌گویی می‌توانند با شماره تلفن ۴۲۲۰۵۰۳۶ در تماس باشند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان سیرجان
  • کد خبر : 304154
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید