• 1401/01/27 - 08:08
  • تعداد بازدید : 338
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار دامپزشکی سیرجان در خصوص بیماری تب کریمه کنگو

این روزها با شروع فصل گرما در اخبار ابتلا برخی افراد به بیماری تب کریمه کنگو را زیاد می شنویم این بیماری طبق گفته پزشکان یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که انتقال این بیماری با شروع فصل گرما و فعالیت انگل های خارجی به ویژه کنه ها بین دام ها افزایش می یابد؛ در همین رابطه رییس اداره دامپزشکی سیرجان گفت: این بیماری در بدن حیوانات بدون علامت است و اکثر مواقع توسط کنه منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی دارد.

وی گفت:  در فصل های بهار و تابستان و در گرمای هوا و زمان فعالیت کنه‌ها و به دنبال کاهش نزولات جوی در سال جاری و خشکسالی شدید، شرایط مناسبی برای تکثیر این ویروس به‌ وجود آمده به طوریکه افزایش انگل‌های خارجی بدن دام بخصوص کنه‌ها دور از انتظار نیست.
دکترزینلی پور افزود: همچنین با وجود اینکه پرندگان به غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند، اما می‌توانند با پخش کنه‌های آلوده در انتقال بیماری تاثیر گذار باشند.  
وی سم پاشی جایگاه  نگهداری دام  و حمام دادن دام‌ها جهت از بین بردن کنه‌ها، کشتار دام در کشتارگاه‌ها، عدم کشتار در معابر عمومی، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش) حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکان‌های آلوده به خون و ترشحات دام‌ها در کشتارگاه‌ها را از راه‌های پیشگیری از  ابتلا به کریمه ی کنگو عنوان کرد.
زینلی پور گفت:  از آنجایی که این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای 0تا4 درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه) قرار گیرد و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف شود.
وی اشاره به اینکه شهروندان با رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه بیشتر توجه کنند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری کنند گفت: اقداماتی در این خصوص توسط کارشناسان دامپزشکی در حال انجام است
رییس شبکه دامپزشکی در پایان  عمده ترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن با دست بدون پوشش، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده عنوان کرد و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند زیرا لاشه دام ها در کشتارگاه ها به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه در دمای ۰تا۴ درجه سانتی گراد نگهداری می شود و بعد از این مدت مصرف گوشت قرمز مشکلی برای انسان ندارد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان سیرجان
  • کد خبر : 284078
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید