• 1401/03/09 - 08:25
  • تعداد بازدید : 387
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دامپزشکی شهرستان بردسیر:

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرید

رئیس دامپزشکی شهرستان بردسیر با اشاره به بالا رفتن احتمال شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال، بر رعایت اصول پیشگیری در برابر این بیماری تاکید کرد.

دکتر ندا ثنایی گفت: با وجود اینکه احتمال بروز این بیماری در همه ایام سال وجود دارد، اما با فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال شیوع بیماری که جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، بالا می‌رود.
ثنایی افزود: این بیماری با وجود این که در دام بدون علامت است و نهایتا با ایجاد یک تب خفیف دو تا هفت روزه همراه میباشد، اما در انسان معمولا با تب آغاز می‌شود و بیمار پس از تب کردن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی و خونریزی زیر پوستی را تجربه می کند و  احتمال مرگ در مبتلایان زیاد است.
ثنایی با بیان اینکه دامداران، دامپزشکان، قصاب‌ها و کارگران کشتارگاه‌ها بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، گفت: این افراد در زمان کار باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، از لباس کار، دستکش و چکمه مناسب استفاده کنند و سلاخان و کارکنان کشتارگاه نیز باید حین کار از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند.
وی با تاکید بر اینکه احتمال شیوع بیماری در زنان خانه دار زیاد است، گفت: توصیه می‌شود خانم‌ها برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری زمان قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یک بار مصرف استفاده کنند.
همچنین در خصوص سایر راه‌های انتقال این بیماری می‌توان به تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری اشاره کرد. ثنایی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماری از طریق مصرف گوشت آلوده دور از انتظار نیست، گفت: نگهداری گوشت گرم به مدت 24 ساعت در یخچال سبب از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود، چون با گذشت این زمان  مقداری از PH گوشت کاهش یافته و این رخداد منجر به از بین رفتن ویروس می‌شود.
وی یادآور شد: برای پیشگیری از شیوع بیماری ضروری است که ذبح دام‌ها در کشتارگاه‌های مجاز انجام شده و لاشه دام زمان لازم را در پیش سرد برای غیر فعال شدن عامل احتمالی بیماری سپری کند.
ثنایی سپس بر ضرورت  سم پاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دام زیر نظر کارشناسان دامپزشکی در آستانه فصل گرم سال تاکید کرد و افزود: از انجاییکه یکی از راه های انتقال مکانیکی ویروس توسط خونخواری کنه ها میباشد لذا دامداران در این فصل از سال باید حداقل دو بار با فاصله 15 روز سم پاشی را انجام دهند.
وی ادامه داد: با تمهیدات انجام شده سموم مورد نیاز به اندازه کافی تامین شده و دامداران می توانند برای تهیه آن به داروخانه‌های دامپزشکی شهرستان مراجعه و سموم مورد نیاز خود را به قیمت مصوب تهیه و استفاده کنند.
ثنایی اشاره ای هم به توزیع رایگان سموم در مناطق محروم شهرستان داشت و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۰۰ لیتر سم رایگان در مناطق کم برخوردار و محروم شهرستان، توزیع شده است. همچنین با همکاری اداراتی چون جهاد کشاورزی، مرکز بهداشت، امور عشایری و ... به منظور ارتقای دانش عمومی، کلاسهایی جهت شناخت این بیماری در این مناطق برگزار گردید.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان بردسیر
  • کد خبر : 286638
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید