• 1402/01/14 - 07:36
  • تعداد بازدید : 1365
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان تشریح نمود:

کارنامه یک ساله دامپزشکی در سال تولید، دانش بنیان، اشتغال افرین

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان به تشریح برنامه های اجرا شده و دست اوردهای به دست آمده این اداره کل در سال تولید، دانش بنیان، اشتغال افرین پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: ماهیت وظایف و خدمات این دستگاه، کمک به بهبود بهره وری و ارتقای تولید و کاهش ضایعات محصولات در بخش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط،  ارتقای کیفیت بهداشتی مواد خام دامی از طریق مبارزه با بیماریهای دامی و اقدامات نظارتی و نیز کمک به ارتقای بهداشت عمومی با کنترل بیماری های قابل انتقال به انسان و تضمین سلامت و ایمنی محصولات دامی می باشد.

دکتر کاظمی نیا گفت: در سال گذشته طی عملیات های بازرسی و نظارت بهداشتی دامپزشکی، 360 هزار راس دام سبک و سنگین و بیش از 29 میلیون قطعه طیور در کشتارگاه های دام و طیور استان انجام شده است، همچنین  تعداد 70 هزار و 137 مورد بازرسی، از واحدهای تولید، نگهداری و عرضه محصولات دامی استان انجام شده است که مقدار 33 هزار و 22 کیلوگرم فرآورده های خام دامی از این واحدها ضبط و معدوم گردید.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد: همچنین در سال پیش طرح های مختلف نظارتی از جمله طرح نمونه برداری شیر از دامداری ها و مراکز عرضه شیر استان و نمونه برداری از خوراک دام تمامی کارخانجات خوراک دام و طیور استان بمنظور پایش میکروبی و تقلبات و سموم و ... صورت پذیرفت.

وی افزود: در سال گذشته بیش از 600 صدور پروانه های بهداشتی شامل ثبت، بررسی و صدور پروانه بهداشتی تاسیس و بهره برداری مراکز بسته بندی، کشتارگاه ها و کارخانجات خوراک دام و طیور، صدور پروانه تولید فرآورده های خام دامی، ثبت، بررسی و صدور پروانه مسئول فنی و دستیار مسئول فنی بهداشتی و پروانه بهداشتی بهره برداری خودرو و تولید فراورده های خام دامی توسط کارشناسان نظارت بر فراورده های خام دامی این اداره کل انجام شده است.

وی افزود: همچنین تداوم اجرای طرح های ارتقای بهداشتی گوشت مرغ و ارتقای کیفی و بهداشتی تخم مرغ در استان انجام شده است.

این مقام مسئول از ارتقای کیفیت عملیات نظارت بر بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی خبر داد و گفت: برای رسیدن به این هدف بروز رسانی مفاد اسناد امنیت غذایی اداره کل دامپزشکی استان صورت گرفته است.

دکتر کاظمی نیا از اجرای رتبه بندی بندی کارگاه های بسته بندی فراورده های خام دامی و انجام طرح های خودکنترلی معیارهای بهداشتی فرایند تولید در کشتارگاه های طیور و طرح ملی پایش باقی مانده ها در عسل و ماهیان خاویاری در سال گذشته خبر داد و افزود: بکارگیری مسئول فنی بهداشتی برای واحدهای مرغداری گوشتی با همکاری اتحادیه ها، جلوگیری از کشتار غیر مجاز و برخورد قانونی با موارد متخلف و پیگیری اعمال سامانه های بهداشتی GMP و   HACCP در صنایع وابسته به دام از جمله موارد مهم قابل ذکر اجراشده در حوزه نظارت در سال گذشته بوده است.

دکتر کاظمی نیا از ضبط اقلام دارویی تاریخ منقضی و قاچاق و  بازدید و نظارت مستمر بر کارخانجات تولید دارو و مکمل خبر داد و عنوان کرد: انجام طرح رصد و پایش، تامین تا توزیع داروهای دامپزشکی، بیش از 6000 مورد بازدید از مراکز بخش خصوصی شامل شرکت های پخش استانی دارو و واکسن، درمانگاه ها، مراکز مایه کوبی، داروخانه ها و آزمایشگاه های دامپزشکی، انجام راستی آزمایی نهاده ها، ریز مغذی های دامی، مکمل ها و داروهای دامپزشکی و ارزیابی بالینی دارو و بررسی تغییرات ظاهری مشهود در دارو و جمع آوری داروهای غیر قابل مصرف از جمله اقدامات شاخص اداره تشخیص و درمان این اداره کل در سال گذشته بوده است.

وی از پیگیری های لازم  برای تأمین به موقع نهاده های مورد نیاز استان نظیر دارو، واکسن و نظارت بر توزیع مناسب آنها توسط نیروهای این اداره کل خبر داد و اظهار کرد: ضبط و معدوم سازی دارو های تاریخ منقضی و غیر مجاز دام و طیور از جمله برنامه های اجرایی هرساله این اداره کل در راستای سلامت دام و محصولات دامی بوده است که در سال گذشته اجرایی گردید.

وی از اجرای دقیق برنامه زمان بندی عملیات مبارزه با بیماری ها بر اساس الویت ها و کانون های بیماری و نیز انجام عملیات ایمن سازی هدفمند دام های استان بمنظور نیل به شعار سال خبر  داد و گفت: کنترل و پیشگیری از بروز و وقوع بیماری، همیشه مقدم بر درمان بوده است و از خسارات و تلفات ناشی از رخداد بیماری به شدت می‌کاهد که از جمله موثرترین اقدامات این اداره کل در این خصوص می‌توان به مراقبت و کنترل بیماری های مشترک و واگیر دامی با اجرای عملیات های واکسیناسیون و نیز سم پاشی نواحی پرخطر و سابقه دار علیه انگل های خارجی با مشارکت گروه های جهادی اشاره کرد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان اذعان داشت: کاهش شیوع بیماری تب برفکی در دام سنگین در سطح استان با توسعه عملیات مایه کوبی، مراقبتی و استفاده از واکسنهای موثر با اجرای عملیات های واکسیناسیون در 150 هزار راس دام سنگین انجام شده است، ضمن اینکه واکسیناسیون علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام با انجام عملیات مایه کوبی 750 هزار راس دام سبک و سنگین و سگ و انجام 124 هزار تست سل و بروسلوز و مشمشه در دام سنگین، سبک و تک سم(اسب) جهت شناسایی و حذف موارد آلوده توسط نیروهای سخت کوش مبارزه با بیماری های دامی این اداره کل انجام شده است.

دکتر کاظمی نیا با بیان اینکه واکسیناسیون  13 میلیون راس دام استان علیه بیماری های دامی در سال گذشته انجام شده است، گفت: با واکسیناسیون سه میلیون و 600 هزار راس دام سبک در سال  1401 علیه بیماری طاعون نشخوارکننده کوچک کاهش محسوس شیوع این بیماری و به طبع آن کاهش کانون های این بیماری در حیات وحش همجوار با مناطق روستایی صورت پذیرفته است.

 

دکتر کاظمی نیا به مواردی از جمله اجرای مراقبت هدفمند بیماری های واگیر دامی و ارتقاء و بهبود سرعت شناسایی بیماری ها و برخورد موثر با کانون  آنها، اصلاح و بروز رسانی جمعیت دامی استان و تشکیل کمیته های فنی بیماری های دامی در راستای اتخاذ تصمیمات استراتژیک در خصوص مبارزه و کنترل بیماری ها با توجه به ریسک فاکتورهای شناسایی شده اشاره نمود و بیان کرد: با اقدامات مراقبتی و توسعه عملیات سمپاشی علیه انگل های خارجی دام در سطح دامداری های استان به میزان دو میلیون و 500 هزار مترمربع جایگاه دام و بیش از یک میلیون راس دام سبک و سنگین سبب جلوگیری از شیوع بیماری قابل انتقال با حشرات( تب کریمه کنگو ، لامپی اسکین و ...)شده ایم.

وی از کاهش کانون های آبله گوسفند و بز استان خبر داد و گفت: بدین منظور مایه کوبی سه میلیون و 230 هزار راس بز و گوسفند استان علیه این بیماری انجام شده است.

دکتر کاظمی نیا با اعلام انجام اقدامات ویژه در خصوص حمایت از جمعیت دامی و  برنامه های تولیدات عشایر، بیان داشت: ارائه خدمات بهداشتی دامپزشکی از جمله واکسیناسیون رایگان دام و طیور عشایر استان در اولویت برنامه های این اداره کل همواره بوده است و انجام چندین رزمایش جهادی در مناطق عشایری صعب العبور مبین این مطلب می باشد.

وی از واکسیناسیون بیش از یک میلیون و 200 هزار قطعه طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و اظهار داشت: در سالجاری با اهتمام این اداره کل، ممیزی واحدهای مرغداری تخم گذار و گوشتی و بوقلمون استان و  پیشگیری از بروز بیماری های خطرناک پرندگان مانند آنفولانزا فوق حاد پرندگان صورت پذیرفت که خوشبختانه در سال پیش همانند سالهای گذشته، در استان کرمان بیماری آنفولانزا فوق حاد پرندگان مشاهده نشد.

دکتر کاظمی نیا دراین باره افزود:  بازدید و مراقبت فعال از روستاها و واحد های اپیدمیولوژیک مجاور تالابها، زیستگاه های حیات وحش و باغات پسته (نقاط پر خطر) برای پیش گیری از بیماری آنفولانزا فوق حاد پرندگان همواره در دستور کار این اداره کل بوده است.

دکتر کاظمی نیا بر تشدید نظارت های قرنطینه ای دامپزشکی تاکید نمود و اعلام کرد: از جمله وظایف خطیر دامپزشکی نظارت بر نقل و انتقال دام زنده و فرآورد‌ های خام دامی می باشد که با اخذ مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی این امر امکان پذیر است.

این مقام مسئول گفت: کنترل نقل و انتقالات و جابجایی دام از طریق اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای و با هدف پیشگیری از احتمال انتقال و جابجایی بیماری های دامی قابل انتقال بین انسان و دام با جدیت در سال گذشته دنبال گشت بطوریکه در این سال بر تردد بیش از  225 هزار راس دام مجاز نظارت داشته ایم.

وی بیان کرد: در سال گذشته با نظارت بر پست‌های قرنطینه دامی و صدور بیش از 25 هزار گواهی حمل دام و فراورده های خام دامی در راستای تامین سلامت غذایی جامعه گام های بلند برداشته شد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام انجام عملیات طرح بررسی شیوع بروسلوز در دام سبک روستایی و عشایری، عملیات طرح پایش آنفلوآنزای فوق حاد (سویه h5 )در فارمهای تخم گذار و مادر و انجام سه مرحله عملیات طرح افزایش کیفیت شیر خام در آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی استان کرمان، گفت: در راستای مبارزه با بیماری ‌های مشترک بین انسان و دام، در سال گذشته آزمایشات مشمشه (CFT) به صورت منطقه ای (6 استان) و آزمایشات کرونا ویروس بصورت منطقه ای( 4 استان)توسط کارشناسان این مجموعه صورت پذیرفته است.

دکتر صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان اعلام کرد: دامپزشکی بنا به وظیفه قانونی ذاتی خود عهده دار بهداشت دام و فرآورده های خام دامی است و برای رسیدن به این هدف تمامی تلاش خود را به کارگرفته است تا با تامین سلامت دام و فرآورده های آن باعث ایمنی فرآورده های دامی و در نهایت سلامت مصرف کنندگان و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه شود، ضمن اینکه اطمینان دارم که در سالجاری تمامی همکاران در این حوزه خطیر متعهدتر از پیش با عزمی راسخ و نشاندن صمیمیت و دوستی در راستای نیل به اهداف حوزه دامپزشکی و نیز منویات مقام معظم رهبری گام بر خواهند داشت.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,اخبار شهرستان ارزوئیه,اخبار شهرستان انار,اخبار شهرستان بافت,اخبار شهرستان بردسیر,اخبار شهرستان بم,اخبار شهرستان رابر,اخبار شهرستان راور,اخبار شهرستان رفسنجان,اخبار شهرستان ریگان,اخبار شهرستان زرند,اخبار شهرستان سیرجان,اخبار شهرستان شهربابک,اخبار شهرستان فهرج,اخبار شهرستان کرمان,اخبار شهرستان کوهبنان,اخبار شهرستان نرماشیر,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 299318
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید