• 1403/08/01 - 07:32
  • تعداد بازدید : 114
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار شبکه دامپزشکی زرند به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی

لطفعلی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند بیان نمود؛ آنتروتوکسمی غالبا در بین دام هایی نظیر گوسفند و بز و به دلیل تغییر ناگهانی جیره غذایی شیوع پیدا می کند،که در شرایط حاد می تواند باعث تلف شدن دام شود.

به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی زرند، لطفعلی پور بیان نمود؛ این بیماری در بسیاری از دامداری ها وجود دارد و اکثر دامداران از وجود آن تا مدت ها بی خبر می مانند. باکتری عامل بیماری به صورت طبیعی معمولا در خاک و دستگاه گوارش گوسفندان وجود دارد.

پرخوری گوسفندان، تغییر جیره غذایی و استفاده بیش از اندازه از غلات موجب حرکات کند دستگاه گوارش و در نتیجه عدم دفع باکتری های ایجاد شده و ابتلا به آنتروتوکسمی می شود.

رئیس شبکه دامپزشکی زرند در ادامه افزود؛ علایم این بیماری ارتباط مستقیمی با سن گوسفندان دارد. اگر بره ها به این بیماری مبتلا شوند خیلی زود تلف می شوند. دوره بیماری در بره ها معمولا کمتر از ۱۲ ساعت است. اما گوسفندان بالغ بیشتر از بره ها توانایی مقاومت داشته و حداقل تا ۲۴ ساعت در مقابل بیماری دوام می آورند. از علایم این بیماری می توان به بی اشتهایی، بی حالی، خمیازه کشیدن اشاره داشت. در هنگام شدت بیماری ، تشنج و وجود کف در دهان هم اتفاق می افتد. از دیگر علایم نیز می توان به عقب ماندن از گله، عدم تعادل در راه رفتن، سایش دندان ها به هم، ترشح بزاق و در موارد نزدیک به مرگ می توان به نفخ در شکم اشاره کرد.

لطفعلی پور در پایان بیان نمود: راه های پیشگیری از ابتلا به آنتروتوکسمی ، تزریق واکسن آنتروتوکسمی گوسفندی، جلوگیری از پرخوری کردن دام و تغییر آهسته و ملایم جیره غذایی دام (تا دستگاه گوارش دام به ارامی به جیره جدید عادت کند) می باشد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان زرند
  • کد خبر : 328783
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید