راه های پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
توضیحات رییس شبکه دامپزشکی زرند راجع به راه های پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی زرند؛ دکتر لطفعلی پور ریاست محترم شبکه دامپزشکی زرند راجع به راه های پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو بیان کردند؛
۱- از خرید و مصرف گوشت دامی هایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می شوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می گردند خودداری کنید.
۲- از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
۳- با کمک دامپزشکی محل سکونت خود نسبت به کنه زدایی دامها و سم پاشی محل نگهداری آنها اقدام کنید.
۴- از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.
۵- کسانیکه در محیطهای دامپروری و روستایی ، خصوصا” در فصول بهار و پاییز حضور دارند خود را در برابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده حشرات بر روی لباس و بدن ، پوشانیدن قسمتهای از بدن که در معرض خطر گزش کنه می باشند با استفاده از دستکش و پوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند.
۶- لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه بصورت مرتب بررسی کنید و درصورت وجود کنه ، به طریقی که قسمت دهانی کنه در پوست باقی نماند و با استفاده از پنس آنها را از پوست جدا کنید.
۷- از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا” خودداری کنید.
۸- هنگام تماس با گوشت ، خون و ترشحات دام های مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
۹- گوشت و جگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری در فرآورده های دامی ، پس از پخته شدن به مدت ۱۵ دقیقه و درحرارت ۸۵ درجه سانتی گراد از بین می رود.
درصورت خرید گوشت دام هایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد(در یخچال)نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن ، شستشو و بسته بندی آن اقدام نمایید.
نظر دهید