رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند:
خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیریم
حسن لطفعلی پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند ضمن هشدار به شهروندان از آنان خواست، خطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرند و از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری نمایند.
وی از کلیه شهروندان خواست تا با توجه به در پیش بودن فصل گرما و امکان افزایش شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله؛ تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو(CCHF) و … در اثر کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر نکات بهداشتی را رعایت کنند.
ایشان در این باره اظهار داشت: کشتار غیر مجاز دام، به ویژه در معابر عمومی، عرضه گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال، ممنوع بوده و لازم است شهروندان فرآورده های خام دامی مورد نیاز را از مراکز مجاز و دارای هویت خریداری کنند.
لطفعلی پور در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو گفت: ویروس از طریق له کردن کنه های آلوده، گزش توسط کنه های الوده وتماس با خون و بافت دام های آلوده به انسان منتقل می شود، همچنین ویروس از انسان های بیمار به طور مستقیم از طریق تماس و یا تماس با خون و بافت های آلوده به انسان های دیگر منتقل می شود لذا به شهروندان توصیه نمود که از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها، جدا و له کردن(کشتن) کنه های بدن دام و خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان زرند با اشاره به عامل بیماری و راههای انتقال آن اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو بیشتر یک بیماری مرتبط با شغل بوده و افراد در معرض خطر بیشتر شامل، دامداران، پرسنل کشتارگاه های دام، قصابان، دامپزشکان، پزشکان و کادر درمان هستند که با دام و یا فراورده های خام دامی و افراد بیمار در تماس نزدیکتری هستند.
وی افزود: افراد در معرض خطر باید اصول بهداشتی را رعایت و از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
وی گفت: جهت پیشگیری از بیماری های منتقله از انگل های خارجی دام بویژه تب کریمه کنگو، بدن و جایگاه دام را با سموم مخصوص دامپزشکی و به صورت منظم جهت کاهش جمعیت کنهها سم پاشی کنند.
وی عواقب ابتلای به بیماری را بروز علایم بیماری شامل؛ سردرد شدید- تب-دردعضلانی و خونریزی زیرجلدی و درصورت عدم تشخیص به موقع و عدم پاسخ به درمان های کمکی فوت فرد مبتلا دانست.
وی با اشاره به اینکه اگر افراد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کنند، احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد، خاطرنشان کرد: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.
وی همچنین افزود از کلیه همشهریان درخواست میشود در صورت مشاهده تخلفها در حوزه مرتبط با فرآوردههای خام دامی و بویژه مشاهده مکان هایی که در آن کشتار غیرمجاز دام صورت می گیرد مراتب را با شماره تلفن ۳۳۴۸۹۰۱۸ در میان گذاشته تا برخوردهای قانونی و لازم با متخلفین صورت پذیرد.
لطفعلی پور در پایان اعلام کرد: از آن جا که گوشت های دارای مهر و لیبل دامپزشکی از سیستم پیش سردکن کشتارگاه عبور میکند و از نظر این بیماری مورد تایید می باشد لذا بار دیگر تاکید می کنم شهروندان فراورده های دامی مورد نیاز خود را فقط از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری کرده و از کشتار غیرمجاز دام جدا خودداری نمایند.
نظر دهید