بیش از ۴۰۰ مورد پایش بیماری بروسلوز در مراکز عرضه شیر زرند
رئیس دامپزشکی زرند گفت: از یک سال گذشته تاکنون، بیش از ۴۰۰ مورد پایش بیماری بروسلوز در مراکز عرضه شیر شهرستان زرند انجام شده است.
حسن لطفعلی پور، رئیس دامپزشکی زرند گفت: از یک سال گذشته تاکنون، بیش از ۴۰۰ مورد آزمایش های لازم بر نمونههای شیر جمع آوری شده از مراکز عرضه شیر و لبنیات شهرستان زرند در طرح پایش بیماری بروسلوز یا تب مالت از سوی آزمایشگاه شبکه دامپزشکی انجام شده است.
او افزود: با تجهیز آزمایشگاه شبکه دامپزشکی شهرستان به ابزار و همچنین مواد لازم از اداره کل دامپزشکی استان، برخی از آزمایشات که قبلا به مرکز استان ارجاع میشد، اکنون در همین آزمایشگاه انجام میگیرد.
لطفعلی پور بیان داشت: در طرح استانی پایش بیماری بروسلوز در مراکز عرضه شیر و لبنیات اداره دامپزشکی زرند نیز نمونههای مربوطه را اخذ و با انجام آزمایشات لازم موارد مثبت را شناسایی و با بررسی سوابق نمونه های مثبت، دامهای آلوده از سطح دامداریها حذف شد.
او در خصوص بیماری بروسلوز که یکی از بیماریهای استراتژیک در بحث بهداشت عمومی و همچنین اقتصاد دامپروریها محسوب میشود، تصریح کرد: بیماری بروسلوز که در انسان از آن با نام تب مالت نام برده میشود، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده و انسان از طریق مصرف فرآوردههای دامی به ویژه شیر و لبنیات به آن مبتلا می شود.
رئیس دامپزشکی زرند بیان داشت: این بیماری که در سیستم بهداشت و درمان به عنوان بیماری هزار چهره از آن نام برده میشود، عوارض زیادی در انسان ایجاد میکند.
او ضمن اشاره به برخی خسارات این بیماری در صنعت دامپروری اعلام کرد: در سیستم صنعتی دامداری، با شیوع بیماری بروسلوز که عوارضی همچون سقط جنین، کاهش شدید تولید و حذف دامهای آلوده را به دنبال دارد، باعث خسارات اقتصادی زیادی می شود.
لطفعلی پور تاکید کرد: تنها راه مبارزه با این بیماری، پیشگیری از طریق واکسیناسیون و کنترل حمل و نقل دامها در سیستم قرنطینهای دامپزشکی بوده و به دلیل هزینه های گزاف درمان، نمیتوان از دارو و درمان برای دامهای آلوده استفاده کرد.
او گفت: اداره دامپزشکی در طول سال، طی چند مرحله اقدام به واکسیناسیون دامداریهای صنعتی و گلههای گوسفند و بز برای پیشگیری می کند و همچنین در زمانهای مشخص، اقدام به نمونه گیری و انجام تستهای مربوطه برای شناسایی دامهای آلوده می کند.
رئیس دامپزشکی زرند تصریح کرد: به محض شناسایی دامهای آلوده چه از طریق پایش در مراکز عرضه لبنیات و چه از طریق پایش دامداری ها، دامهای آلوده داغ گذاری و در اسرع وقت از سیستم تولید حذف میشوند.
نظر دهید