رییس دامپزشکی کوهبنان؛
موردی از آنفلوآنزای طیور در کوهبنان مشاهده نشده است
رییس دامپزشکی کوهبنان گفت: خوشبختانه تاکنون مورد مشکوکی از آنفلوآنزای طیور در این شهرستان مشاهده نشده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، ، مهدی قاسمی کیا رییس دامپزشکی شهرستان کوهبنان به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: آنفلوآنزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی در پرندگان است و در حقیقت پرندگان وحشی و آبزی میتوانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوآنزای طیور را با خود جابجا کنند.
او حساسترین گونههای پرندگان به این بیماری را شامل مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ عنوان کرد.
قاسمی کیا علایم این بیماری در پرندگان را شامل شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله، انتشار ناگهانی بیماری در گله، بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا برشمرد.
او در خصوص نحوه انتقال این بیماری ویروسی افزود: تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان، مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلین مکانیکی، تهیه دان از منابع غیر مطمئن به ویژه کانونهای آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف، پاکسازی و ضد عفونی نکردن کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه از جمله مهمترین و شایعترین راههای انتقال این بیماری است.
قاسمی کیا بیان داشت: عملیات پایش از مناطق پر خطر در خصوص کانونی شدن این بیماری با همکاری اکیپهای اداره محیط زیست شهرستان کوهبنان صورت گرفته است.
او تصریح کرد: در مناطق سد خاکی جور، رودخانه آب کبگان و سد خاکی کاروانگاه خوشبختانه مورد مشکوکی در زمینه این بیماری مشاهده نشده است.
رئیس شبکه دامپزشکی کوهبنان به منظور پیشگیری از آنفلوآنزای طیور از شهروندان خواست: از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی و رها کردن مرغهای بومی و دیگر ماکیان به صورت چرای آزاد خودداری کنند.
قاسمی کیا گفت: مرغهای بومی و سایر ماکیان باید در مکانهای سر پوشیده نگهداری شوند، چرا که امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد.
او افزود: شهروندان باید گوشت مرغ مصرفی خود را به صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد از مراکز مجاز تهیه کنند.
او افزود: صاحبان طیور بومی در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را سریعا از طریق شماره تلفنهای ۳۳۴۹۴۴۰۱ و ۳۳۴۹۴۴۰۲ به این شبکه دامپزشکی اعلام کنند.
نظر دهید