رییس اداره دامپزشکی شهرستان کوهبنان تاکید کرد
در دستور کار قرار دادن اقدامات لازم جهت جلوگیری از شیوع تب کریمه کنگو
دکتر قاسمی کیا ،خاطر نشان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع این بیماری مشترک وجود دارد، بنابراین باید اقدامات پیشگیری از جمله سمپاشی اماکن دامی،نگهداری گوشت در پیش سرد کشتارگاه ، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر مهدی قاسمی کیا در حاشیه برگزاری کلاس آموزشی با دامداران کوهبنان اظهار داشت: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک ویروسی است که از طریق کنهها در بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود
وی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان با ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی در نقاط مختلف بدن و ایجاد کبودی، چهره ترسناکی از بیماری بهوجود میآورد.
رئیس شبکه دامپزشکی کوهبنان بیان کرد: راه انتقال این بیماری مشترک به انسان از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع این بیماری مشترک وجود دارد، بنابراین باید اقدامات پیشگیری از جمله سمپاشی اماکن دامی،نگهداری گوشت در پیش سرد کشتارگاه ، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور کار قرار گیرد.
قاسمی کیا افزود: شهروندانی که در خارج از کشتارگاه و بدون رعایت پوشش بهداشتی از جمله دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام میکنند و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه میکنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلاء به تب کریمه کنگو هستند.
وی از مردم درخواست نمود بهمنظور جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان برای اطمینان، گوشت خریداری شده را بهمدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
رئیس دامپزشکی کوهبنان ادامه داد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مشاهده کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با شماره ۳۳۴۹۴۴۰۱ به بازرسان وکارشناسان این شبکه اطلاع دهند.
نظر دهید