• 1402/01/22 - 07:33
  • تعداد بازدید : 267
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی شبکه دامپزشکی کوهبنان برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به شهروندان

دکتر امیرحسین همتی در خصوص اهمیت آگاهی بخشی و بالا بردن دانش عموم جامعه نسبت به این بیماری حاد و مشترک بین انسان و دام تاکید کرد و نکاتی مهم در خصوص پیشگیری از ابتلای شهروندان به بیماری مذکور عنوان داشت.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که علائم کلینیکی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می نماید بنابراین توصیه می شود شهروندان به موارد بهداشتی زیردقت فرمایند:

راه اصلی انتقال این بیماری عمدتا از طریق گزش کنه، له کردن با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده می باشد لذا رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی موکدا توصیه می شود.

همانطوریکه اشاره شد ناقل ومخزن اصلی این بیماری کنه ها هستند و با توجه به فرا رسیدن فصول گرم سال رشد و تکثیر و فعالیت کنه ها زیاد شده است بنابر این به دامداران عزیز توصیه می شود در اسرع وقت نسبت به سمپاشی بدن دامها و جایگاههای نگهداری دام اقدام نموده و در صورت مشاهده کنه بر روی پوست دامهای خود از له کردن آن با دست جدا خودداری نمایند.

دامداران، دامپروران، کارگران دامداریها، روستائیان، عشایر، دامپزشکان و پرسنل و کادر فنی دامپزشکی، بازرسان بهداشتی گوشت کشتارگاهها، کارکنان کشتارگاهها، قصابان و بخصوص سلاخان، چوبداران و دلالان خرید و فروش دام و رانندگان وسایل حمل و نقل دام و پرستاران و کادر درمان در معرض خطر این بیماری قرار دارند و توصیه می شود در صورت مشاهده علایم بیماری حتما به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

به شهروندان توصیه می شود گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز تهیه نموده و به دارا بودن لاشه گوشت مورد نظر به لیبل ( برچسب ) بهداشتی دامپزشکی که شامل تاریخ کشتار،تاریخ انقضا،جنسیت دام و … است اطمینان حاصل نمایند.

از خرید گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز دام که عمدتا در روستاها و حاشیه جاده ها و خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و عرضه می شود جدا خودداری نمایند.

توصیه می شود در اعیاد قربان و اعیاد ملی و مذهبی دام قربانی خود را به کشتارگاه منتقل نمایند تا عملیات ذبح و فرآیند کشتار و فرآوری لاشه به صورت کاملا بهداشتی و زیر نظر بازرسان و متخصصان بهداشتی گوشت انجام شود.

برای اطمینان کامل از سلامت گوشت و آلایش دامی حتما گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت و جگر و آلایش دامی را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری نمایند تا تغییرات PH (میزان اسیدیته) گوشت باعث از بین رفتن ویروس احتمالی بیماری شود.

از خوردن جگر خام و گوشت نیم پز و کباب آبدار جدا خودداری نمایند ویروس این بیماری در برابر حرارت بسیار حساس است و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس بیماری می شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان کوهبنان
  • کد خبر : 299876
کلمات کلیدی
روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

روابط عمومی ادمین پورتال کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید