• 1399/08/20 - 07:35
  • تعداد بازدید : 560
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آمادگی دامپزشکی کوهبنان برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

رئیس دامپزشکی کوهبنان گفت: دامپزشکی کوهبنان آمادگی کامل دارد از انتقال احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مراکز پرورش طیور شهرستان جلوگیری کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، مهدی قاسمی کیا، رئیس دامپزشکی کوهبنان با تاکید بر اینکه پیشگیری همیشه و همواره مقدم بر درمان است، گفت: با توجه به شروع فصل سرما و آغاز مهاجرت پرندگان به عنوان مخزن احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان احتمال شیوع این بیماری بیشتر می‌شود؛ بنابراین ما آمادگی کامل داریم به صورت شبانه روزی از انتقال احتمالی این بیماری به مراکز پرورش طیور شهرستان جلوگیری کنیم.

او با اشاره به اینکه این بیماری مهم و خطرناک می‌تواند اقتصاد شهرستان را تحت تاثیر قرار دهد، بر ضرورت گشت‌های تیمی مشترک واکنش سریع و اقدام به موقع و ارسال نمونه‌های مشکوک و تلف شده در کوتاه ترین زمان ممکن به اداره کل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد.

قاسمی کیا بیان کرد: همه ساله با آغاز فصل سرما، موضوع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کانون‌های تجمع پرندگان و مرغداری‌ها به عنوان یکی از مسائل جدی شهرستان مورد توجه قرار می‌گیرد؛ چرا که این بیماری، علاوه بر وارد کردن خسارات زیاد به پرورش دهندگان، مخاطراتی نیز برای انسان به همراه دارد.

او به پرورش‌دهندگان مرغ خانگی توصیه کرد: در این فصل با محصور کردن طیور خانگی و جلوگیری از تماس آن‌ها با پرندگان مهاجر به توصیه‌های کارشناسان شبکه‌های دامپزشکی توجه کنند.

رییس دامپزشکی شهرستان کوهبنان افزود: تاکنون در استان و سطح کشور، هیچ‌گونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

او بیان داشت: آنفلوآنزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی است که در بین حیوانات و بیشتر از همه در میان پرندگان مشاهده می‌شود و این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت باعث همه‌گیری در میان آن‌ها می‌شود.

قاسمی کیا تصریح کرد: پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهم ترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و به وسیله آن‌ها، ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله پرنده  بیمار به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

او همچنین افزود: در نوع خفیف آنفلوآنزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث تلف شدن شمار زیادی از آن‌ها می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستانهای صفحه اول,اخبار شهرستان کوهبنان
  • کد خبر : 257410
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید