توصیه های دامپزشکی گنبکی در پیشگیری و کنترل بحران تنش گرمایی حاصل از افزایش دمای محیطی در مرغداری ها

به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی ، دکتر مهرنوش ملکوتی مسئول این اداره در این خصوص اظهار کرد: استرس گرمایی در نتیجه واکنش فاکتور های مختلفی مثل دمای بالای محیط، رطوبت، تابش حرارت و سرعت هوا اتفاق می افتد که از میان آنها دمای بالای محیط نقش مهمی را ایفا می کند. دمای طبیعی بدن جوجه ها حدود 41 تا 42 درجه سانتی گراد است و دمای مناسب محیط برای رشد حداکثری هم بین 18 تا 21 درجه سانتی گراد است. لذا بایستی از نوسانات دمایی در سالن مرغداری که باعث استرس گرمایی در طیور می شود جلوگیری کرد.
وی افزود:استرس گرمایی همچنین موجب کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی می شود که سبب ضرر و زیاد مرغدار می شود، و از سوی دیگر با اجرای دقیق موازین امنیت زیستی به ویژه واکسیناسیون گله ها می توان استرس گرمایی را تعدیل نمود.
دکتر ملکوتی افزود:کنترل تنش گرمایی، نیازمند مدیریت دقیق واحدهای پرورشی، تأمین رفاه پرنده و فرمولاسیون دقیق جیره متناسب با نیاز پرنده،استراتژی های مدیریتی مختلفی از جمله ساخت سایه بان، عایق بندی سالن و بخصوص سقف، تغییر زمان خوراک دهی، افزایش جریان هوا روی سطح پرنده، افزایش تهویه، استفاده از مه پاش در سالن های بسته و متراکم، تنظیم سیستم روشنایی و خاموشی سالن، دسترسی آزادانه به آب خنک و تمیز، استفاده از الکترولیت ها و مکمل های ویتامینه و ... برای کاهش اثرات منفی استرس حرارتی در واحد های پرورشی می باشد.
نظر دهید