بیماری تب مالت (جدید)

ه گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی سرپرست شبکه دامپزشکی عنوان کرد: باکتری بیماری تب مالت از طریق گاو، گوسفند، بز یا سایر حیوانات آلوده به میکروب بروسلا به انسان منتقل میشود، نوعی از این باکتری که منصوب به گونه بز میباشد عامل بیشترین و سختترین موارد بروز تب مالت در انسان دانست
دکتر مهرنوش ملکوتی افزود: به منظور حفظ سلامت خود از خوردن شیرهای نجوشیده و غیربهداشتی، سرشیر، خامه و بستنی تهیه شده از شیری که حرارت کافی ندیده باشد و همچنین از خوردن پنیری که به طور غیر بهداشتی از شیر آلوده تهیه شده است و بدون طی کردن مرحله گذاردن حداقل دو ماه در آب نمک خصوصا در فصول بهار و تابستان تحت عنوان محصولات لبنی محلی گوسفند و بز عرضه میشود، پرهیز کنید.
وی گفت : این بیماری در دام علائم همچون سقط جنین،مرده زایی،تولد نوزادان نارس و... دارد ،اما در انسان با عنوان بیماری هزارچهره علائم متفاوتی همچون تب مواج و دوره ای، سردرد، تعریق شدید، درد مفاصل و کمر، بیاشتهایی، احساس خستگی مفرط و افسردگی خود را نشان میدهد.
دکتر ملکوتی متذکر شد این بیماری را استفاده از شیر و لبنیات غیر پاستوریزه، تنفس هوای آلوده آغل، از راه پوست زخمی و مخاط هنگام شیردوشی و ذبح دام و مصرف گوشت نیم پز دام برشمرد و استفاده از دستکش و پوشاندن بینی و دهان با ماسک هنگام کار در آغل و واکسینه نمودن حیوانات اهلی را درجهت پیشگیری از ابتلا بسیار مهم خواند.
وی اظهار کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در نگهداری، جابجایی و حمل و نقل غیرمجاز دام و نقصان در پوشش کامل واکسیناسیون دامهای واحد پرورش از عوامل شیوع بروسلوز است.
این مسئول در پایان بیان کرد: دامداران میتوانند با واکسیناسیون به موقع دامها،گزارش سقط دام ها به دامپزشکی، ایجاد محل زندگی بهداشتی و سالم برای حیوانات، ساختن محل قرنطینه دام های تازه خریداری شده یا آبستن تا بعد از زایمان، ضدعفونی کردن محل زایمان دام بعد از فرایند زایش، جلوگیری از چرای دام در مراتعی که قبلأ توسط دام های آلوده و دارای سابقه سقط جنین آلوده شده، دفن بهداشتی جفت و جنینهای سقطی و پیشگیری از دسترسی حیوانات به آنها، در پیشگیری از بروز بروسلوز نقش کلیدی داشته باشند.
نظر دهید