توصیه های بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر در خصوص خرید و نگهداری و رهاسازی ماهی قرمز
دکتر محمد حسین زارع رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نرماشیر اظهار داشت : همه ساله در آستانه سال نو بازار خرید ماهی قرمز رونق می گیرد و مردم این ماهی زینتی را بر سر سفره های هفت سین خود میبرند، اما نکات بهداشتی زیادی در مورد نحوه حفظ سلامت و نگهداری ماهی قرمز وجود دارد که بسیاری از مردم از آن مطلع نیستند.

دکتر زارع با بیان اینکه مهمترین مسئله ای که مردم باید به آن توجه داشته باشند اطمینان از سلامت ماهی خریداری شده به منظور جلوگیری از ابتلاء به بیماریهای مشترک می باشد افزود: به همشهریان توصیه اکید میشود كه ماهی قرمز را تنها از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه كنند.
این مقام مسئول به شهروندان توصیه کرد از خرید ،نگهداری و یا تکثیر لاک پشت مینیاتوری خصوصاً لاک پشت های گوش قرمز پرهیز کنند چرا که این لاک پشت ها می توانند عامل انتقال بیماری به انسان و سایر آبزیان باشند.
وی تصریح كرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری شده و فضای کافی و آب تمیز در اختیار داشته باشد، به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند، توصیه نمیشود.
همچنین مقدار آب مورد نیاز برای نگهداری هریک ماهی کوچک دو لیتر می باشد و باید هر سه روز یکبار به ماهی غذا داده شود.
وی در مورد خصوصیات ماهی قرمز سالم نیز گفت: ماهی سالم، دارای ظاهر سالم و تحرک مناسب است و به صورت متعادل شنا میکند، بالههای آن کاملاً باز و سالم و سطح بدن آن، فاقد هرگونه لکههای پنبه مانند است و پولکهای ماهی سالم است و دارای ریختگی یا ساییدگی نیستند. در ضمن ماهی نباید بیقرار بوده و چشمها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشند,بنابراین ماهی هایی که دم یا باله آنها دارای خوردگی است بیمار بوده و احتمال انتقال بیماری قارچی توسط آنها به انسان وجود دارد. ضمن اینکه توصیه می شود از لمس کردن ماهی قرمز پرهیز شود.
دکتر زارع خاطر نشان ساخت : علاوه بر آن باید با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونیسازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک كرده و مانع از بروز ابتلاء به بیماریهای مشترک شد و در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از برگزاری مراسم سال نو، آن را در اماکن مجاز مشخص شده توسط محیط زیست رهاسازی كرد و از رها سازی ماهی قرمز در جویها و قنوات و رودخانه پرهیز شود زیرا ماهی قرمز غیر بومی بوده و احتمال انتقال بیماری توسط آنها به سایر آبزیان وجود دارد.
نظر دهید