• 1399/06/27 - 07:43
  • تعداد بازدید : 541
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

۲۵ هزار قطعه طیور بومی علیه نیوکاسل واکسینه می‌شوند

رئیس دامپزشکی فهرج گفت: طرح واکسیناسیون رایگان نیوکاسل برای ۲۵ هزار قطعه طیور بومی در فهرج اجرا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، مهدی بماندشتی رئیس دامپزشکی شهرستان فهرج گفت: نیوکاسل یک بیماری ویروسی است و در زمان وقوع به علت سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمی‌توان درمان خاصی انجام داد و برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند.

او افزود: بسیاری از گونه‌های پرندگان وحشی و اهلی میزبان این بیماری هستند و در این میان مرغ‌ها آسیب پذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیب پذیری را در برابر بیماری نیوکاسل دارند.

بماندشتی گفت: سرفه کردن و نفس نفس زدن، بال‌های افتاده و آویزان، پا‌های کشیده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی و توقف فعالیت‌های عادی و فلج شدن کامل پرنده از عوامل و آثار این بیماری است.

او با بیان اینکه واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل به صورت خوراکی است، افزود: برای دست یابی به نتیجه بهتر از اجرای این طرح لازم است تا روستائیان یک روز قبل از اجرای طرح، پرندگان خود را آماده و در فضای محصور نگهداری کرده و حداقل ۸ ساعت قبل از واکسیناسبون، از دادن آب به پرندگان خودداری کنند.

بماندشتی در پایان گفت: از روستائیان درخواست داریم در طول اجرای طرح رایگان واکسیناسیکن طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل با اکیپ‌های دامپزشکی شهرستان همکاری لازم را داشته باشند تا این طرح به صورت کامل و صد در صدی اجرا شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستانهای صفحه اول,اخبار شهرستان فهرج
  • کد خبر : 255646
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید