توصیه های شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان به مرغداران جهت کاهش استرس گرمایی طیور در فصل گرما
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان با اشاره به نزدیک شدن به فصل تابستان و نیز افزایش احتمال خسارات مالی به مرغداران صنعتی همزمان با گرم شدن هوا اعلام کرد: دلیل تنش گرمایی، افزایش دما و عدم تعادل میان دفع حرارت بدن پرنده و گرمای محیط است. بافت مغز و کبد اولین بافتهایی هستند که در اثر تنش گرمایی آسیب میبینند. مصرف آب در پرنده ۸ برابر مصرف دان میشود در حالی که در زمان طبیعی ۲ برابر است؛ بنابراین بستر بیشتر خیس میشود و خطر کوکسیدیوز افزایش مییابد؛ در گرمای زیاد، جریان خون به سطح بدن میآید و رودهها کمخون میشوند؛ اشتها کاهش مییابد و پرنده وزن نمیگیرد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی کوهبنان، دکتر امیرحسین همتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان افزود: از علائم تنش گرمایی در طیور میتوان به مواردی که در ادامه توضیح داده شده است اشاره کرد؛ تلاش پرندگان برای دور شدن از هم، و حرکت به نقاط خنکتر سالن، قرار دادن بـدن در مقابل جریان هوا، بالا گرفتن بالها و دور کردن آنها از بـدن، له له زدن به آرامی، پر ریزی در ناحیه گردن، پف کردن پرها، کـاهش تحرک و فعالیت، کاهش مصرف خوراک و افزایش مصرف آب، تیرگی پوست به دلیل گشاد شدن رگهای سطحی، کاهش جریان خون در اندامهای درونی و در نهایت، له له زدن شدید.
این مقام مسئول تصریح کرد: مرغداران میتوانند با دقت به عواملی که بر کاهش استرس گرمایی در طیور در فصل تابستان موثر هستند، تا حد زیادی فارم خود را نسبت به خسارات مالی و اقتصادی این موضوع مصون دارند.
همتی عوامل موثر بر کاهش استرس گرمایی طیور را به شرح زیر برشمرد: کاهش تراکم در سالن پرورش، عایق بندی سـالن؛ بویژه سـقف، تغییر زمـان خوراک دهی به ساعات خنک در شبانه روز، افزایش جریـان هوا روی سـطح پرنـدهها، افزایش تهویه در سالن، اسـتفاده از مه پاش در سالنهای بسته و متراکم، تنظیم سیستم روشنایی و خاموشی سالن، دسترسی آزادانه پرندگان به آب خنـک و تمیز، عـادت پـذیری جوجه به دمای بالا و تغییر شـکل خوراک، ترکیب مواد مغـذی خوراک و اسـتفاده از الکترولیتهـا و مکمـلهـای ویتـامینه مانند روی و ویتامین سی و استفاده از پروبیوتیک، استفاده پرندگان از دان پلت که دمای متابولیکی کمتری تولید میکند.
نظر دهید